Indiferent cat de mult va iubiti parintii sau bunicii, puteti ajunge in postura de a nu mai putea avea grija de acestia. Intr-un astfel de moment, decizia de a apela la un azil de batrani din Bucuresti este o solutie optima.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trebuie, insa, sa va asigurati ca acesta va indeplini toate nevoile celor dragi. Iata de ce criterii sa tineti cont, pentru a face alegerea potrivita!

Pachetele de ingrijire

Angajatii caminului trebuie sa stie de la bun inceput care este starea de sanatate a noului rezident. Astfel, acestia vor putea determina conditiile in care trebuie ingrijit si costurile pentru servicii.

Preturile pot fi mai mari in urmatoarele cazuri:

  • rezidentul este paralizat la pat;
  • are nevoie de ajutor pentru spalare sau hranire;
  • este agitat si necesita supraveghere permanenta;
  • sufera de diverse forme de dementa (Alzheimer, scleroza, boli ale sistemului nervos).

Un azil batrani Bucuresti care ofera seriozitate ii poate primi si pe cei cu afectiuni vizuale, musculare sau auditive. De asemenea, in acesta, se vor gasi si persoane cu epilepsie sau care au suferit in trecut un accident vascular cerebral.

Regimul alimentar

Deseori, persoanele in varsta trebuie sa urmeze un regim strict. Spre exemplu, cei care sufera de diabet nu au voie sa consume dulciuri. Unii seniori pot avea si afectiuni hepatice sau cardiovasculare, fiind necesar sa stea departe de sare si alimentele care contin grasimi. De aceea, este indicat sa alegeti un azil de batrani din Bucuresti care ofera posibilitatea unei diete personalizate. Meniul va fi creat special pentru rezident, iar ingredientele vor fi proaspete si pregatite in conditii de igiena adecvate.

Consultatiile medicale

Intrucat siguranta este un criteriu foarte important pentru cei dragi, o parte din personalul caminului trebuie sa dispuna si de pregatire medicala. Informati-va cu privire la consultatiile care sunt oferite rezidentilor si asigurati-va ca exista atat un medic generalist, cat si medici specialisti care se pot ocupa de eventualele probleme de sanatate.

In multe centre, se poate face recoltarea de analize la fata locului, asistentele si infirmierele lucrand in ture. In cazul in care exista kinetoterapeuti si fizioterapeuti intr-un azil de batrani din Bucuresti, acestia vor oferi sedinte de recuperare medicala pentru seniorii care au trecut printr-o operatie sau printr-un accident.

Ingrijirile paliative

Unele afectiuni nu pot fi vindecate, insa exista medicamente care pot tine simptomele sub control si cresc calitatea vietii. Cu ajutorul ingrijirii paliative, se vor ameliora durerile, dificultatea in respiratie si starile de rau sau depresie asociate cu bolile incurabile.

Acest tip de ingrijire este utila in special pentru bolnavii de cancer si pentru cei care necesita alimentatie artificiala. Personalul medical va avea obligatia de a sfatui rezidentul cu privire la optiunile de tratament disponibile, pregatind in acelasi timp interventiile necesare si oferind sprijin pe tot parcursul procesului.

Ce servicii trebuie sa ofere un azil de batrani din Bucuresti?

Inainte de a alege un camin pentru batrani, este necesar sa cunoasteti starea de sanatate a persoanei care va fi cazata acolo. In felul acesta, veti putea determina serviciile de care aveti nevoie si va va fi in acelasi timp mai usor sa analizati optiunile disponibile. Urmati sfaturile de mai sus si cei dragi se vor putea bucura in continuare de o ingrijire la fel precum cea de acasa!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.