Eşti o fire creativă, îţi place să încerci lucruri noi şi ai o performanţă fizică excelentă? Un job în industria circului s-ar putea să se plieze perfect felului tău de a fi. Chiar dacă în vremurile de demult, meseria de circar nu era deloc bine văzută, astăzi artiştii se bucură de o popularitate sporită în industria de entertainment. Mulţi dintre ei sunt apreciaţi pentru talentul înnăscut pe care îl prezintă, dar şi pentru curajul de a pune în scenă reprezentaţii inedite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă vrei să devii acrobat, contortionist sau clovn, fiecare zi îţi va aduce numeroase momente de veselie şi adrenalină. Însă, ai nevoie şi de o pregătire corespunzătoare. Ce presupune mai exact să fii artist de circ şi ce abilităţi trebuie să ai pentru a duce la bun sfârşit reprezentaţii incitante afli în rândurile de mai jos.

Artiştii de la circ – pregătire şi aptitudini

O zi din viaţa unui circar vine la pachet cu antrenamente şi pregătiri intense. Un show fără cusur înseamnă multă muncă şi implicare. Nu e vorba doar de creativitate şi prezenţă scenică, în CV-ul tău e esenţial să se regăsească următoarele calităţi:

  • Abilităţi de comunicare bine dezvoltate - Dacă te pasionează domeniul comic şi vrei să devii clovn trebuie să stăpâneşti foarte bine arta improvizaţiei. De cele mai multe ori, bufonii interacţionează cu publicul şi creează situaţii neaşteptate. Ai nevoie atât de gândire creativă, cât şi de un nivel sporit de adaptabilitate. De asemenea, în cazul unui spectacol de circ reacţiile sunt foarte importante. Trebuie să ştii cum să preiei energia publicului şi să o transformi într-un prilej de amuzament.
  • Rezistenţa la stres şi presiune - Artiştii de la circ se află adesea sub presiunea de a performa în faţa unui public numeros, atent la fiecare detaliu pus în scenă. Teama de a nu greşi intervine inevitabil, însă, e esenţial să ai o rezistenţă dezvoltată la stres şi momente neprevăzute. 
  • Condiţie fizică excelentă - Nu trebuie să ai studii superioare sau cursuri specializate pentru a obţine un post în industria circului. Însă, o formare profesională, care să ateste o condiţie fizică bună atrage atenţia posibililor angajatori. Pe lângă dexteritatea cu care trebuie să efectuezi mişcările trebuie să ai o privire de ansamblu şi asupra standardelor de siguranţă.

Cum poţi să devii un artist la circ?

Visul de a deveni artist şi a pune în scenă spectacole circ impresionante se poate materializa mai repede decât ai fi crezut. Tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva sfaturi utile:

  • Identifică-ţi pasiunea şi exprimă-ţi talentul - Gândeşte-te la tipul de act artistic care te atrage cel mai mult. Poţi fi interesat de acrobaţii, jonglerii, magie, dresaj de animale sau contorsionism. Mergi mai des la reprezentaţii şi vezi care sunt momentele care te atrag şi care îţi oferă şansa de a-ţi exprima personalitatea.
  • Începe antrenamentul din timp - Pregătirea pentru o carieră la circ începe de obicei în copilărie sau adolescenţă. Multe abilităţi necesită o dezvoltare timpurie a flexibilităţii, forţei şi coordonării. Caută şcoli de circ locale sau instructori specializaţi pentru a începe antrenamentul.
  • Participă la cursuri şi ateliere - Înscrie-te la cursuri şi ateliere în domeniul artistic pentru a-ţi explora abilităţile şi a dezvolta noi aptitudini. Cursurile ar trebui să acopere tehnici specifice de siguranţă, dar şi trucuri artistice. Eventual, contactează direct reprezentanţii unui circ cu renume şi vezi dacă sunt dispuşi să-ţi dezvăluie câteva secrete din domeniu.

Nu uita - industria circului este competitivă, iar succesul nu poate veni imediat. Dacă vrei să te bucuri de o carieră înfloritoare, fii perseverent, continuă să te antrenezi şi să îţi îmbunătăţeşti actul artistic.

 

Nu te descuraja de eşecurile temporare şi începe acum pregătirea pentru meseria de circar!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.