Întâmpini probleme în a ţine pasul cu plăţile? Dacă te străduieşti să ţii pasul cu programul de plăţi, refinanţarea poate fi o modalitate de a te ajuta să revi la un program care poate funcţiona mai bine pentru tine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

5 sfaturi de refinanţare care îţi vor economisi timp şi bani

 

Ce este refinanţarea? E ca şi cum te-ai despărţit de vechiul tău împrumut. Dar împrumutul tău nu ştie că ai un împrumut nou, mai puţin costisitor. Ratele variabile ale dobânzii tind să fie mici la început şi să crească pe parcurs. Poate că nu s-a simţit atât de rău când ai început să plăteşti, dar acum că ai ajuns la punctul în care ratele au început să crească, este posibil să observi că plăţile tale cresc din ce în ce mai mult. Dacă eşti precum mulţi proprietari de case din România, cel mai probabil a trebuit să obţi un credit pentru a plăti casa. Un împrumut ipotecar este un împrumut care vă ajută să cumpăraţi o casă, iar creditorul ipotecar va aplica o rată a dobânzii în plus faţă de suma împrumutului pentru riscul de a vă împrumuta bani.

Aici intervine refinanţarea. Refinanţarea unui împrumut este cazul în care un creditor îţi achită împrumutul existent şi îl înlocuieşte cu unul nou, de obicei cu o rată a dobânzii şi condiţii de împrumut mai bune. Există multe tipuri de împrumuturi pe care le poţi refinanţa, cum ar fi împrumutul pentru maşină sau împrumuturile pentru studenţi sau refinanţarea creditului ipotecar.

Este important să ştii la ce să te aşteptaţi atunci când îţi refinanţezi creditul, deoarece îţi poate economisi timp şi bani.

1. Stabileşte de ce doreşti să refinanţezi

Există multe motive pentru care ai putea dori să îţi refinanţezi creditul. Determinarea acestui motiv te va ajuta să economiseşti timp şi bani, deoarece vei putea merge cu un plan clar de acţiune.

Unele dintre principalele motive pentru care aţi putea lua în considerare refinanţarea împrumutului includ: obţinerea unei plăţi mai mici: Ipotecile pot fi scumpe, achitarea mai rapidă a împrumutului, asigurarea unei rate mai mici a dobânzii, obţinerea unei refinanţări încasate. Odată ce ai determinat motivul pentru care doreşti să obţii un credit de refinanţare de la rapidcredir.ro şi să îşi îmbunătăţeşti împrumutul, caută un creditor.

2. Acordă atenţie raportului de credit

Acest tip de refinanţare este, fără îndoială, cel mai important atunci când vine vorba de economisirea banilor atunci când obţineţi o refinanţare. Scorul tău de credit arată instituţiei financiare capacitatea ta de a rambursa banii împrumutaţi. Un scor de credit prea mic va arăta creditorilor că ai putea fi o investiţie riscantă şi va aplica o rată a dobânzii mai mare. Un scor mare de credit va arăta creditorilor că eşti de încredere şi, cel mai probabil, îţi va oferi o rată a dobânzii mai mică.

3. Ai la îndemână documentele financiare necesare

Când aplici pentru o refinanţare, vei dori să dovedeşti creditorului că poate avea încredere în tine pentru a efectua plăţile lunare la timp. Îţi poţi dovedi responsabilitatea adunând toate documentele financiare necesare pentru cererea ta.

5. Alege instituţia financiară potrivită

Există o mulţime de instituţii financiare bancare sau nebancare care sunt specializate în diferite tipuri de refinanţare, aşa că identifică una care să se potrivească nevoilor tale. Poţi utiliza un calculator de refinanţare pentru a calcula plata lunară şi pentru a revizui opţiunile de împrumut. Pentru a uşura lucrurile, poţi nota răspunsurile fiecărui creditor într-un grafic pentru a le compara mai târziu. Acest lucru te poate ajuta să iei cea mai bună decizie.

Aşadar, refinanţarea unui împrumut este atunci când iei un împrumut nou pentru a achita un împrumut curent. Noul împrumut are o nouă rată a dobânzii şi un nou plan de plată. Poate suna ca datorie la datorie, dar poate fi o modalitate excelentă de a face plăţile mai uşor de gestionat şi de a plăti mai puţin în timp. La Rapidcredit.ro se oferă sume de până la 50.0000 de lei sau echivalentului în euro, pe o perioadă de 60 de luni. De obicei, refinanţarea are sens numai dacă noul împrumut are o rată a dobânzii mai mică şi un program de plată diferit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.