Temperaturile pozitive, dar şi soarele de pe cer sunt semnele că primăvara îşi face simţită prezenţa din ce în ce mai mult. Fericiţii posesori ai unei case cu grădină sau cu curte pot începe să desfăşoare activităţi în aer liber şi se pot pune pe treabă pentru a-şi aranja exteriorul casei pentru perioada de vară, dar şi pentru a pregăti terenul de plantaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Iată care sunt cele mai importante etape, atunci când începi să-ţi reîmprospătezi grădina: 

1. Fă-ţi un plan cât mai exact 

Chiar dacă nu pare mare lucrul, e important să ştii încă de la început ce vrei să faci şi, evident, ce vrei să plantezi. De aceea, poţi face o schiţă a grădinii, să delimitezi exact care sunt zonele pentru fiecare plantă sau floare şi să te asiguri că vor avea climatul potrivit: unele flori au nevoie de mai multă umbră, unele de mai puţină, unele trebuie udate constant sau trebuie separate de alte plante. Tocmai pentru a avea o grădină cât mai roditoare, documentează-te şi fă planul de acţiune.

2. Asigură-te că ai toate instrumentele necesare

Nu te poţi apuca de treabă dacă nu ai toate materialele şi toate instrumentele de care ai nevoie la îndemână. Astfel, după ce ai făcut planul si ai văzut exact ceea ce vrei, fă şi un inventar pentru materialele care îţi sunt necesare. Pe listă trebuie să se regăsească obligatoriu: sapă, greblă, stropitoare, mănuşi de protecţie şi poate chiar şi o motocoasă, cum ar fi cea de pe atomico.ro, care te poate ajuta la curăţarea şi la întreţinerea grădinii. 

3. Curăţarea suprafeţei de orice resturi

De-a lungul iernii, pământul este acoperit cu diferite reziduri, precum frunze căzute, crengi de copac sau uscăciuni de la plantele ce au fost înainte. Acestea trebuie îndepărtate de pe suprafaţa solului tocmai pentru a te asigura că acesta este pregătit pentru o nouă tură de plantaţie. Poţi face acest lucru cu o grebla sau o mătură de frunze, cu care poţi cosmetiza suprafaţa. Nu uita că acesta este principalul pas pe care trebuie să-l realizezi şi căruia trebuie să-i acorzi o atenţie deosebită.

4. Fertilizarea

Dacă ţi-ai propus să plantezi flori, atunci trebuie să te asiguri că solul tău este plin de nutrienţii necesari pentru a asigura o creştere sănătoasă a plantelor. Poţi cumpăra îngrăşământul din magazinele de bricolaj, iar mai apoi să-l aşterni uniform în grădină, lăsându-l aşa pentru câteva zile. Următoarea etapă este afânarea solului prin săpare, tocmai pentru ca cele două să se amestece.

În funcţie de ceea ce îţi doreşti să plantezi, va trebui să pregăteşti răsadurile şi să aştepţi perioada potrivită, astfel încât plantele să aibă climatul potrivit pentru a creşte. Înainte de a planta, documentează-te puţin şi privind modul de îngrijire a plantelor ce urmează să le sădeşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.