Persoanele pasionate de realizarea propriilor haine, dar şi marii jucători de pe piaţa producătorilor de textile au un lucru în comun. Este vorba despre nevoia de maşini de cusut performante, care să ajute fie la nivel casnic, fie la nivel de industrie. Care sunt însă reperele după care trebuie să se ghideze oricine în alegerea unei maşini de cusut?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ne-au oferit câteva răspunsuri reprezentanţii Goodstyle (www.goodstyle.ro) – companie care oferă un real sprijin producătorilor din industria textilă prin furnizarea de utilaje şi echipamente specifice. Iată care sunt elementele de care trebuie ţinut cont în alegerea unei maşini de cusut:

1. Tipul utilizării

Primul lucru ce trebuie stabilit este modul în care va fi utilizată respectiva maşină de cusut. Dacă este vorba doar de utilizare ocazională, de tivuri şi mici ajustări făcute uneori, o opţiune indicată este o masina cusut uşor de operat şi care poate fi transportată cu uşurinţă.

Cu cât nivelul de utilizare este mai intens, cu atât şi maşina de cusut va trebui aleasă corespunzător, respectiv va trebui să poată realiza o gama largă de cusături şi să aibă funcţii ceva mai complexe. Spre exemplu, producătorii de textile ştiu foarte bine că alegerea echipamentelor potrivite face diferenţa din punct de vedere al calităţii şi al productivităţii.

2. Tipul maşinii de cusut

Aici există două categorii de bază: maşini de cusut mecanice şi maşini de cusut computerizate.

Maşinile de cusut mecanice dispun de funcţii de bază de care se poate bucura orice utilizator. Acestea pot să reprezinte o bună introducere pentru pasionaţii de cusut aflaţi la început de drum. Chiar dacă aparent are funcţii simple, de bază, o maşină de cusut mecanică poate îndeplini misiuni diverse şi nu face compromisuri cu privire la complexitatea operaţiunilor pe care le poate realiza: bobinare rapidă, introducere automată a aţei în ac, butonieră automată în 1 sau 4 paşi etc.

Maşinile de cusut computerizate se pliază mai bine pe exigenţele celor care îşi doresc extinderea abilităţilor în arta croitului şi cusutului. Pentru rezultate optime, acest tip de maşină oferă o serie de opţiuni de control care avantajează orice utilizator: setarea lungimii pasului şi a lăţimii cusăturii, modele diverse de cusături uşor accesibile şi programabile prin intermediul display-ului LCD şi multe alte funcţii automate.

În funcţie de preferinţe, se poate opta pentru oricare dintre cele două tipuri, singura condiţie fiind îndeplinirea primului pas: stabilirea propriilor nevoi.

3. Tipuri de operaţiuni pe care le poate executa maşina de cusut

Explicaţia celor de la Goodstyle cu privire la acest aspect este următoarea: „Cu cât mai multe, cu atât mai bine”.

Cu cât maşina de cusut aleasă poate îndeplini mai multe operaţiuni, cu atât este mai performantă şi poate ajuta din numeroase puncte de vedere, atât utilizatori ocazionali, cât şi lucrători profesionişti în domeniu. Cusut, brodat, surfilat, posibilitatea de a realiza cusături elastice, surfilare şi acoperire sunt doar câteva dintre operaţiunile ce pot fi realizate de maşinile de cusut profesionale – trebuie alese cele care se potrivesc cu specificul utilizării.

Odată stabilite toate aceste detalii, nu mai rămâne decât decizia finală de achiziţie. Şi aici intervine însă o întrebare: „De unde cumpăr?”

Persoanele interesate pot să acceseze chiar website-ul goodstyle.ro, ai cărui reprezentanţi au oferit şi recomandările anterioare. După cum menţionam şi anterior, această companie cu capital 100% românesc reprezintă un sprijin veritabil pentru tot ceea ce ţine de industria textilă.

În paginile site-ului pot fi vizualizate ofertele de produse – atât noi, cât şi recondiţionate – provenite de la producători renumiţi din domeniu, precum Siruba, Jack, Brother, Durkop şi mulţi alţii. Stocul de produse nu include însă doar maşini de cusut, ci şi numeroase alte soluţii pentru profesionişti: maşini de brodat industriale, sisteme de călcat, sisteme de croi şi diverse alte accesorii destinate acestora.

Rareori o alegere este inspirată atunci când se bazează doar pe noroc şi nu pe cunoştinţe specifice. Prin urmare, este indicat ca cei aflaţi în căutare de soluţii să asculte sfaturile unor profesionişti, dacă experienţa proprie nu este suficientă pentru a alege o maşină de cusut potrivită nevoilor. În acest sens, reprezentanţii GoodStyle stau la dispoziţia tuturor, cu recomandări avizate pentru alegerea maşinilor de cusut, brodat sau surfilat potrivite cu specificul activităţii, indiferent dacă este vorba de nivel de utilizare casnic sau industrial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.