În ultima perioadă tot mai multe familii îşi îndreaptă atenţia către o locuinţă într-un mediu rural, acolo unde liniştea şi natura este mai aproape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zgomotele, aglomeraţia şi agitaţia din mediul urban nu mai sunt pe placul multor persoane, dorind să aibă parte totodată şi de mai mult aer curat cât şi de libertate.

Avantajele unei locuinţe în mediul rural sunt destul de multe.

Dacă acum ceva timp era destul de dificil să mergem în oraş cu mijloacele de transport în comun, iată că acum acest lucru s-a simplificat, majoritatea familiilor având propria maşină.

Confortul este totodată şi altul, având în vedere că şi utilităţile sunt mult mai uşor de obţinut, iar o casă din zona rurală poate avea toate condiţiile necesare precum cele de la oraş. Asta datorită şi tehnologiei care este într-o continuă dezvoltare şi vine cu soluţii la orice problemă.

Alegerea unui proiect pentru casă este de asemenea mult mai uşoară pentru că putem apela la proiectanţi cu experienţă care ne pot oferi consiliere personalizată în funcţie de cerinţele şi nevoile noastre.

Cert este că indiferent de spaţiul unde locuim acesta trebuie să ne ofere toate condiţiile pentru avea parte de confortul de care avem nevoie. Spunem “acasă” atunci când acel loc ne oferă linişte, este amenajat după nevoile noastre şi ne oferă o energie pozitivă.

Având în vedere că majoritatea timpului ni-l petrecem în ea, cu siguranţă căutăm să îndeplinească toate aceste beneficii.

Totuşi, de ce este nevoie de un sistem de ventilaţie pentru o casă

Am putea crede că odată ce ne-am mutat la o casă într-o zonă rurală, avem parte de un aer curat, nepoluat. Realitatea însă este cu totul alta. Având în vedere că poluarea a atins cote alarmante la momentul actual asta nu înseamnă că zonele rurale sunt ferite de acest aspect.

Mai important decât atât, unele studii arată faptul că uneori, locuinţele au un grad mai mare de poluare decât mediul exterior, iar explicaţia este simplă.

Produsele de curăţenie, detergentul de rufe şi balsamul conţin substanţe toxice ce sunt eliminate în aerul pe care noi îl respirăm. În plus, igrasia, mucegaiul, fumul de ţigară sunt alţi factori ce influenţează considerabil calitatea aerului dintr-o locuinţă. Poate că ne gândim că dacă aerisim prin deschiderea ferestrelor, eliminăm aceşti factori însă nu facem decât să recirculăm un aer deja poluat. De aceea sisteme ventilatie casa nu sunt deloc de neglijat.

Să vedem beneficiile cu care vin astfel de sisteme

Având în vedere că tehnologia este atât de avansată, soluţiile sunt şi ele multiple. Un astfel de sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură ar trebui să fie necesar în orice locuinţă, fie ea casă sau apartament.

În acest context Altecovent vine cu o gamă largă de astfel de produse atât de necesare la momentul actual.

Un sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură are rolul de a elimina toate substanţele toxice din aerul pe care noi îl respirăm într-o locuinţă, astfel că acesta va fi în permanenţă proaspăt. Reuşeşte să asigure un flux continuu de aer curat, filtrat. Însă acesta nu este singurul beneficiu ale acestor sisteme.

Sunt construite astfel încât să elimine şi factorii care determină poluarea aerului din casă. Elimină deci mucegaiul şi combate condensul şi poate recupera cu până la 97% din căldura eliminată din încăperile umede, fapt pentru care duce la economii substanţiale.

Acestea sunt ideale indiferent de anotimp sau vreme pentru că pot asigura o distribuţie echilibrată a căldurii pentru întreaga locuinţă. Pe timp de vară de asemenea asigură o răcire naturală fără sa mai deschidem ferestrele.

Un aspect de luat în calcul este faptul că astfel de sisteme de ventilaţie trebuie luate în considerare încă de la începerea construirii unei locuinţe, beneficiind de avantaje încă de la început.

Acestea se instalează de regulă în afara casei, într-o cameră tehnică sau în podul casei, însă montajul se face de către o echipă cu experienţă în domeniu.

În pagina ventilatiecurecuperarecaldura.ro puteţi găsia astfel de sisteme în funcţie de locuinţa pe care o deţineţi.

Un mod eficient de a respira aer curat

Un alt beneficiu pe care îl au astfel de sisteme este faptul că pot fi controlate de la distanţă sau manual, în funcţie de preferinţe.

Este un mod eficient de a respira aer curat şi sunt cu adevărat utile mai ales pentru persoanele care suferă de alergii, astm sau alte boli pulmonare.

În concluzie, astfel de sisteme pot reduce costurile de încălzire cu până la 30%, amortizând astfel investiţia în timp.

Echipa de la Altecovent se ocupă şi de instalarea acestor sisteme de ventilaţie. În plus, oferă şi consiliere personalizată pentru fiecare doritor în funcţie de locuinţa pe care o deţine cât şi de nevoile pe care le are.

Sănătatea este importantă pentru fiecare dintre noi, iar aerul pe care îl respirăm joacă un rol direct asupra ei. Aşadar soluţiile cu care Altecovent vine sunt şi pentru sănătatea noastră.

Pentru mai multe detalii accesaţi pagina oficială.

Date de contact:

info@ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.