Gândirea integrată, globalizarea şi tehnologia – viitorul profesiei este tema celei de-a XXII-a ediţii a Congresului profesiei contabile ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 28-29 septembrie, în contextul celor 100 de ani de la Marea Unire şi 97 de ani de istorie a profesiei contabile reglementate în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va reuni aproximativ 500 de participanţi de la nivel naţional şi internaţional – reprezentanţi ai conducerii şi membri CECCAR, ai autorităţilor şi instituţiilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai unor organizaţii internaţionale şi regionale din domeniul contabil. Congresul va fi precedat, în data de 28 septembrie, de Seminarul Internaţional organizat în colaborare cu Comité de Integración Latino Europa-América (CILEA).

Tema unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate profesiei contabile din România, cu participare internaţională, este actuală într-o lume a afacerilor în continuă evoluţie şi în contextul unui mediu de reglementare volatil în care este esenţială o gândire care să înglobeze mai mult decât elementele pur financiar-contabile ale unei organizaţii pentru a se asigura dezvoltarea pe termen lung şi crearea de valoare. Devine imperativ, astfel, pentru organizaţii să adopte o gândire integrată, utilizând o abordare holistică pentru a-şi stabili strategiile şi a-şi evalua performanţele, îmbunătăţindu-şi maniera în care comunică cu clienţii, investitorii şi toate celelalte părţi interesate.

Cine altcineva este mai potrivit decât profesionistul contabil, în calitatea sa de consultant strategic, pentru a iniţia această schimbare şi pentru a ajuta companiile să îşi înţeleagă mai bine activitatea şi factorii care le determină capacitatea de a crea valoare în timp, astfel încât să poată implementa un model de afaceri care să le faciliteze creşterea?

În timp ce globalizarea împreună cu provocările şi consecinţele inovaţiilor tehnologice ne influenţează din ce în ce mai mult profesia, rolul de consilieri de încredere ne-ar putea oferi, de asemenea, o oportunitate în ceea ce priveşte diversificarea serviciilor pe care le oferim în interes public, ajutându-ne astfel să facem faţă provocărilor viitoare.

Ediţia din acest an a Congresului profesiei contabile se va concentra pe aceste subiecte foarte relevante pentru evoluţia profesiei şi pe identificarea soluţiilor care ne vor ajuta, împreună cu partenerii noştri din mediul de afaceri şi instituţiile şi autorităţile de reglementare, să alegem cea mai bună cale de urmat.

Despre noi:

Cu o istorie de aproape un secol, CECCAR este organismul profesional care gestionează profesia contabilă în România, preocupându-se continuu de dezvoltarea competenţelor şi abilităţilor profesionistului contabil, care să îi permită furnizarea de servicii suplimentare celor tradiţionale, la un nivel de calitate ridicat, astfel încât să servească interesul public, să pună bazele unei economii solide şi orientate spre progres.

Cu o reprezentare la nivel naţional prin filiale în toate judeţele ţării, CECCAR este membru al celor mai importante organizaţii profesionale de profil de la nivel mondial – IFAC (International Federation of Accountants) – şi european – Accountancy Europe şi ETAF (European Tax Adviser Federation).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.