Brexitul ar putea avea consecinţe mari atât în ceea ce priveşte importul, cât şi exportul din şi în Marea Britanie. Din anul 2021 puteţi să importaţi paleţi din plastic din această ţară, fără probleme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 În ceea ce priveşte ambalajele din lemn, lucrurile stau un pic altfel, pentru că acestea trebuie să respecte Standardul Internaţional de măsuri fitosanitare ISPM-15 începând de anul viitor. Deocamdată, paleţii din lemn comprimat pot fi folosiţi fără tratare prealabilă. În perioada de tranziţie Brexit, astfel de bunuri între Uniunea Europeană şi Marea Britanie pot circula liber, însă de la 1 ianuarie 2021 este posibil să apară anumite formalităţi de import, export şi chiar taxe vamale. 

La data de 1 ianuarie 2021, Regatul Unit va ieşi din Uniunea Europeană, iar asta poate avea un impact asupra exportului de ambalaje din lemn. Vor fi anumite reguli care se vor aplica la ambalajele din lemn, care includ şi paleţii din lemn, ce trebuie să respecte anumite specificaţii.

Materialele de ambalare din lemn, care sunt destinate comerţului de export, trebuie să fie tratate termic în conformitate cu Standardul internaţional pentru măsuri fitosanitare ISPM-15. În acest fel se previne răspândirea organismelor dăunătoare, conform reglementărilor internaţionale de import pentru materialele de ambalare din lemn.

Din anul 2021, paleţii din lemn masiv care sunt importaţi din ţările Uniunii Europene, ca de exemplu din Germania, trebuie să fie marcaţi în conformitate cu ISPM-15. Această marcă permite verificarea rapidă într-un sistem informatizat, faptul că lemnul îndeplineşte respectivele cerinţe.

Până acum, Marea Britanie a respectat regula conform căreia paleţii puteau să fie importanţi în UE, fără a fi marcaţi sau trataţi. În viitor, odată cu Brexitul, paleţii din lemn pentru importul din Marea Britanie trebuie pretrataţi şi marcaţi ISPM-15. Prin urmare se va face o muncă suplimentară, care este şi costisitoare.

Paleţii din plastic sunt o alternativă bună la paleţii din lemn. Specialiştii au explicat avantajele pe care le au cei care folosesc paleţi plastic. În general s-au referit la greutate, igienă, rezistenţă şi durata de viaţă a acestor produse, avantajele fiind funcţionale şi economice.

La paleţii din lemn greutatea este mai ridicată, ceea ce poate îngreuna manipularea acestora, iar acest lucru se va reflecta în costurile de transport. Specialiştii spun că pot apărea anumite nereguli şi în sistemele de stocare şi transport, pentru că paleţii din lemn sunt mai puţin rezistenţi la umezeală şi contaminare. Asta poate afecta în timp şi menţinerea curăţeniei produselor depozitate pe ei.

Paleţii din plastic sunt mai apreciaţi în prezent de cumpărători, pentru că sunt mai buni decât paleţii din lemn. În primul rând sunt mai stabili din punct de vedere dimensional şi în plus au şi o durată de viaţă mai lungă. Formele exacte ale paleţilor din plastic permit adaptarea precisă la tehnologia automată de stocare şi transport, utilizată în prezent. Prin folosirea paleţilor din plastic se reduc costurile în timpul transportului, pentru că greutatea lor este mai mică, fapt ce scuteşte angajaţii de manipularea manuală.

În prezent există o mulţime de furnizori, producători şi dealeri adecvaţi de europaleţi. Aceste produse se pot comanda şi cumpăra prin intermediul magazinelor online sau a site-urilor web ale furnizorilor de europaleţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.