Spania este una dintre cele mai frumoase ţări din Europa şi destinaţia preferată de mii de români pentru vacanţele relaxante. Dacă plănuieşti o vizită în Spania pentru mai mult timp, atunci următoarele 5 oraşe, pe care le vei descoperi în acest articol, ar trebui să fie pe lista ta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce oraşe deosebite să vizitezi în Spania

  • Madrid, inima Spaniei

Devenită capitală încă din 1561, Madrid este considerată inima Spaniei, un adevărat centru de afaceri, care îmbină aerul boem cu elementele arhitecturale moderne. Creşterea economică după dictatura lui Franco este perioada “de căpătâi” a Madridului, aşa cum au subliniat istoricii de-a lungul vremii, oraşul dezvoltandu-se rapid în doar câţiva ani.

Cât despre cele mai frumoase locuri pe care ar trebui să le vizitezi se numără Gran Via, una dintre cele mai importante bulevarde ale oraşului, frumoasa Plaza Mayor, Fuente de la Cibeles cu fântânile magice, Palatul Regal, Parcul Retiro şi Plaza Puerta del Sol, locul kilometrului 0 de unde pornesc toate drumurile către restul Spaniei.

  • Barcelona, oraşul lui Gaudi

Când spui Barcelona, spui negreşit Antoni Gaudi şi stilul atât de original al acestui oraş catalan. Aflată pe coasta Marii Mediterane, Barcelona este recunoscută pentru stilul arhitectural unic în lume, datorită artistului Gaudi care a semnat adevărate opere de artă precum Sagrada Familia, Park Güell, Casa Milà, şi Casa Batlló. Acestea sunt printre cele mai apreciate clădiri din Barcelona, datorită modernismului catalan care descriu frumosul oraş.

Dacă Barcelona este următoarea ta destinaţie în Spania, ar trebui să apelezi la firma de transport Tabita Tour şi să îţi rezervi biletele din timp.

  • Málaga, oraşul zâmbetelor

Potrivit unui studiu realizat de Happiness Research Institute, Málaga este considerat “cel mai fericit oraş din lume”, datorită zecilor de zâmbete pe metru pătrat. Oraşul de la Marea Mediterană, şi mai exact de pe Costa del Sol este casa marelui pictor Pablo Picasso, artistul care a semnat lucrarea “Guernica” şi deschis drumurile cubismului, o exprimare artistică avangardistă.

Pe lângă frumoasa plajă Malagueta pe care ar trebui să o vizitezi, mai poţi pune pe listă Muzeul Picasso, fortificaţia palatină Alcazaba de unde se vede şi Teatrul Roman, dar şi barurile cu dansuri andaluze specifice zonei.

  • Valencia, oraşul artelor şi ştiinţelor

Valencia este considerat al treilea oraş ca mărime din Spania, după Madrid şi Barcelona. Aici se află în deplină securitate, “Sfântul Graal”, potirul din care se presupune că a băut Iisus la “Cina cea de Taină”.

Tot în Valencia, după inundaţiile din 1957, când râul Turia a ieşit din matcă şi a distrus tot ce a găsit în cale, autorităţile locale au construit cel mai lung parc din lume, Jardi de Turia, de 10 kilometri. Aici îşi are reşedinţa oraşul artelor şi ştiinţelor, realizat de spaniolul Santiago Calatrava, care a gândit arhitectura într-un mod inedit, cu construcţii futuristice. Astfel, întregul ansamblu, privit dintr-o anumită perspectivă are forma unui peşte.

  • Bilbao, oraşul basc al artei moderne contemporane

Dacă vrei să descoperi tradiţiile din Ţara Bascilor, atunci Bilbao este oraşul pe care ar trebui să îl vizitezi. Centrul vechi plin de istorie, podurile peste râul port Nervion şi faimosul Muzeu Guggenheim se numără printre atracţiile turistice ale oraşului Bilbao. Inaugurat în 1997, Muzeul Guggenheim găzduieşte lucrări de artă contemporană, iar în jurul lui pot fi descoperite o serie de obiecte moderne de mari dimensiuni care subliniază de ce Bilbao este atât de apreciat din punct de vedere arhitectural. Iar pentru o vizită completă, poţi pune pe listă barurile de tapas şi Golful Biscaya cu vedere la Oceanul Atlantic.

Aşadar, Spania este o ţară care merită vizitată, iar aceste 5 oraşe sunt cele mai frumoase, conform specialiştilor. Mai mult decât atât, dacă vrei să cunoşti mai bine tradiţiile acestei ţări, nu uita să “guşti” câte un pic din istoria fiecărei destinaţii în parte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.