Ai auzit de această noţiune şi nu ştii ce înseamnă. Nu este nicio ruşine, nu se naşte nimeni învăţat, important este să ai dorinţa de a te informa. Despre extrasul de plan cadastral pe ortofotoplan vom discuta în rândurile ce urmează şi cei afla când şi de ce ai nevoie de acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce este extrasul de plan cadastral pe ortofotoplan

Un extras plan cadastral pe ortofotoplan este o reprezentare grafică a unui imobil/teren. În acest document vei găsi reprezentarea detaliilor liniare ale unui imobil/teren, vecinătăţile sale şi categoriile de folosinţă ale terenului la data ultimei actualizări. Un astfel de document conţine imaginea aeriană a acelei proprietăţi şi sunt precizate detalii importante precum formă, dimensiunea proprietăţii, laturile sale, diferenţele de nivel şi cum sunt poziţionate construcţiile din vecinătate.

Categoria de folosinţă a terenului reprezintă în ce scop este utilizată acea suprafaţă. Poate fi vorba de un teren cu construcţii sau un teren arabil, păşuni sau fâneţe, vii sau livezi, păduri sau alte tipuri de vegetaţii forestiere, drumuri şi căi ferate, terenuri ce sunt neproductive. Un astfel de extras de plan cadastral pe ortofotoplan poate aduce în atenţie anumite erori de construcţie, care pot fi mai apoi sancţionate legal. Unul din procesele prin care ortofotoplanul este realizat se numeşte ortorectificare. Acest lucru înseamnă că este furnizată reprezentarea imobilului/terenului la o scară uniformă astfel încât distanţele să fie corect şi real măsurate.

Cum pot obţine un astfel de document

Pentru a obţine un extras de plan pe ortofotoplan în varianta clasică, adică să stai la cozi interminabile pe la ghişee, nu prea este avantajos pentru nimeni. Aşa că apelează la varianta online, accesând ortofotoplan.ro. Vei economisi mult timp şi nervi, fiindcă unii funcţionari publici chiar nu vor nici să te vadă în ochi.

Pe site trebuie doar să alegi pentru ce doreşti extrasul de plan cadastral adică teren/construcţie/apartament, completezi mai apoi datele ce le regăseşti în extrasul de carte funciară, judeţul şi comuna/oraş/sector. Mai jos introduci datele tale de facturare, ca persoană fizică sau juridică şi finalizezi cu Comandă şi plăteşte.

Procesul este mult mai simplu, scapi de o mulţime de bătăi de cap şi timp pierdut şi îl primeşti în format electronic pe e-mail. Documentul eliberat este autentic şi toate datele înscrise pe el pot fi oricând verificate pe site-ul ANCPI. Documentul este acceptat de toate instituţiile statului. Profită şi de oferta de pe site, unde pentru al doilea astfel de extras vei avea parte de reducere.

Poate multe persoane încă se tem de mediul online, fiindcă românul este învăţat cu statul la coadă, aducându-i siguranţa că va primi lucrul pentru care a plătit. Însă timpul este printre cele mai preţioase resurse pe care le avem în ziua de astăzi, deci trebuie să ne adaptăm. Nu ai niciun motiv să te îngrijorezi, iar dacă vrei să te convingi poţi citi testimonialele altor clienţi care au apelat la acest serviciu online.

Află mai multe din pagina oficială ortofotoplan.ro.

Contact:

contact@extrascfonline.ro

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.