Suferi de acnee? Zona de pe faţă în care acneea se instalează spune multe despre ceea ce se întâmplă în corpul tău. Nu întotdeauna cauzele acneei sunt hormonale, iar în unele cazuri, aceasta poate apărea din cauza unor probleme interne ale organismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit specialiştilor, cartografierea feţei poate fi cheia problemelor pielii şi a problemelor interne ale corpului. Populară în medicină antică chineză, tehnica se concentrează pe diferite zone ale feţei. Analizând locul în care se manifestă acneea, medicii pot determina mai uşor cauza acesteia.

Zona frunţii

Acneea instalată pe frunte poate fi cauzată de o serie de motive, inclusiv probleme digestive legate de intestinul subţire, ficat, nivel ridicat de stres, somn neregulat, regim alimentar dezechilibrat sau chiar ca reacţia la un produs cosmetic pentru îngrijirea părului.

Zona din jurul ochilor

Punctele negre şi coşurile din jurul ochilor pot fi cauzate de o circulaţie slabă, probleme ale vezicii biliare sau diete bogate în grăsimi, alimente procesate sau alcool. Aportul de apă este esenţial, precum şi atenţia la alimentaţie.

Zona nasului

Dieta precară, constipaţia, balonarea, dezechilibrul gastro-intestinal, indigestia şi circulaţia deficitară a sângelui pot fi cauzele acneei din zona nasului. Consumă alimente bogate în vitamina B şi evită-le pe cele foarte condimentate pentru a scăpa de punctele negre şi de coşurile din regiune.

Zona obrajilor

Acneea instalată în zona obrajilor poate fi cauzată de probleme pulmonare, hepatice, stomacale, de un regim alimentar prea hipercaloric, dar şi de stres. Un alt factor îl poate reprezenta şi o igienă precară. Atenţie la periile de machiaj şi la feţele de perne cu bacterii dar şi la dispozitivele de tip dermapen sau dermaroll folosite în casă!

Zona buzelor

Constipaţia şi excesul de alimente prăjite şi condimentate sunt câteva dintre cauzele acneei din zona buzelor. Acneea din jurul gurii poate fi, de asemenea, o reacţie la unele produse de îngrijire dentară.

Zona bărbiei

Acneea din această zonă poate fi rezultatul unor probleme hormonale, ginecologice sau a unui dezechilibru renal. Bea multă apă şi mănâncă alimente bogate în omega-3 pentru a menţine echilibrul hormonal.

Zona urechilor

Urechile sunt legate de rinichi. Dacă aceştia nu funcţionează corect sau nu primesc substanţe nutritive şi apă suficientă, pot apărea coşuri mari şi persistente în zona urechilor. Pentru a evita acest lucru, se recomandă să bei multă apă şi să eviţi excesul de cofeină şi sare.

Cum poţi trata acneea de pe faţă?

Înainte de a începe orice tip de tratament pentru acnee, este indicat să te prezinţi la un consult dermatologic pentru a evalua de care tip de acnee suferi şi ce tratament ţi se potriveşte.

In clinica SKiN MedSpa Bucureşti pentru tratarea acneei se foloseşte atât tratamentul clasic cât şi tratamentul cu laser. Terapia laser reprezintă o metodă modernă şi eficientă pentru tratamentul acneei. La SKiN MedSpa poţi alege un tratament profesional cu focus pe diferitele tipuri de acnee, poţi beneficia de o evaluare gratuită a tenului tău şi poţi afla ce tip de tratament pentru acnee este indicat pielii tale şi problemelor sale!

De exemplu, acneea poate fi vindecată cu tratament laser iar laserul Fotona disponibil în cadrul clinicii SKiN MedSpa foloseşte o tehnologie avansată şi oferă un protocol de tratare a acneei care reprezintă o soluţie eficientă pentru a te scăpa atât de acnee cât şi de cicatricile postacneice.

Laserul reduce activitatea glandelor sebacee, acestea secretând sebum în cantitate mult mai mică, reduce hiperboreea, comedoanele, dimensiunea porilor şi leziunile inflamatorii de acnee.

Atunci când acneea este tratată cumulând tratamentul laser cu administrarea de medicamente, menţinerea unui regim alimentar adecvat şi tratamente profesionale precum exfolierea blândă cu peeling chimic modern sau curăţare profesională a tenului în mediu steril prin hidrodermoabraziune cu JetPeel supersonic, rezultatele terapeutice sunt mult mai bune.

Rezultatele apar imediat după procedură, nu există reacţii adverse, timpul de recuperare este scurt, vindecarea rapidă, iar efectul se menţine mult timp.

Medicul dermatolog din cadrul clinicii SKiN MedSpa te poate ajuta cu prescrierea unui tratament complet, cu creme specifice, medicamente şi tratamente faciale pentru acnee, adaptate nevoilor tenului tău.

Dacă nu ştii de unde să începi să abordezi problema acneei, vino la SKiN MedSpa şi bucură-te de o echipă dedicată, de dispozitive de ultimă generaţie, de preţuri prietenoase şi oferte de sărbătoare! Sună la 0729 740 704!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.