Despre gluten se pot spune multe. În primul rând, a întrecut ouăle şi laptele şi a ajuns în faţa instanţei nutriţioniştilor – este subiect principal de dezbatere pe teme de nutriţie. Ce este de fapt glutenul? El reprezintă un amestesc de substanţe proteice, naturale ce se regăseşte cu preponderenţă în cereale. Totodată, este cel ce le oferă elasticitate alimentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cum conferă elasticitate? Atunci când, de exemplu, făina se amestecă cu apa, proteinele din gluten formează un amestec omogen cu o consistenţă asemănătoare ca acea a lipiciului. Mai pe scurt, proteinele sunt cele care fac elastic aluatul pentru pâine. După coacere, pâinea are acea textură apetisantă tot datorită glutenului.

Componentele principale ale glutenului sunt glutenina şi gliadina. Despre gliadina se poate spune că este cea cu un impact negativ asupra corpului uman – este cea care produce majoritea efectelor negative asupra sănătăţii.

Materia prima fără gluten – calitativă sau nu?

Calitatea produselor fără gluten este incontestabilă. Lucrul ce face diferenţa este gustul. Acesta diferă de la o persoană la alta şi de aceea există multe persoane ce nu agreează produsele ce nu conţin gluten.

Totuşi, există o rezolvare şi pentru acest lucru. De exemplu, la Vitamix se regăsesc o multitudine de produse lipsite de gluten ce pot lua locul cu usurinţă celor ce au înglobat o cantitate însemnată de astfel de substanţe proteice.

Există atât produse preparate cât şi produse ce pot fi pregătite după bunul plac – aici putem aminti de hrişca ce poate fi preparată în orice fel pentru ca persoana ce nu agrea produsele fără gluten, să devină dependentă de ele.

Mai pe scurt, produsele fără gluten sunt extrem de calitative, iar acest lucru se vede mai ales în numeroasele beneficii pe care le aduc corpului în urmă consumului. După cum s-a mai enunţat, totul ţine de gust. Materia prima de pe vitamix.ro poate fi preparată în fel şi chip pentru ca gustul final să satisfacă toţi gurmanzii.

Recomandări

  • Rondelele din porumb expandat

Printre gama largă de produse naturiste de la Vitamix se regăseşte şi acest produs. Rondelele din porumb expandat conţin orez integral, amarant 100%, porumb 64% şi sare de mare – toate din agricultura ecologică.

Ele pot fi un înlocuitor perfect al ciocolatei sau al snacks-urilor, mai ales atunci când persoana în cauza începe lupta cu kilogramele în plus. În aceeaşi ordine de idei, sunt extrem de săţioase şi pot compesa într-o oarecare măsură gustările dintre mese.

  • Fulgii de porumb

Datorită faptului că nu conţin gluten şi nici lactoză, fulgii de porumb sunt aliaţii perfecţi pentru persoanele ce ţin o dietă vegetariană, vegană sau post.

Înlocuirea cerealelor clasice cu ciocolată de la micul dejun cu fulgii de porumb, va aduce numeroase beneficii organismului – stimularea sănătăţii sistemului cardiovascular şi a rezistenţei la infecţii. Totodată, fulgii de porumb sunt bogaţi în vitamina C, E şi complexul B, dar şi în multe minerale printre care se numără fierul, fosforul.

  • Cerealele cu hrişcă

La fel de recomandate pentru pachetul de sănătate pe care îl dăruiesc corpului sunt şi feliile de cereale din hrişcă. Cei ce urmează anumite diete sau regimuri alimentare, trebuie să ştie că o felie din cereale cu hrişcă poate înlocui în totalitate aportul de saţietate pe care îl oferă consumul unei felii de pâine.

  • Ciocolata cu Guarana şi cafea verde

Pentru cei ce încearcă să renunţe la dulciuri şi la cafea, această ciocolată este înlocuitorul perfect. În timpul consumului, datorită ingredientelor sale, satisface atât pofta de cafea, cât şi de ceva dulce.

Această ciocolată are o concentraţie spectaculoasă de flavonoizi, antioxidanţi şi minerale. Specialiştii au demonstrat că ea previne bolile de inimă, îmbunătăţeşte vederea, reduce tensiunea din artere şi, nu în ultimul rând, este şi un bun antidepresiv.

Cafeaua verde este recunoscută pentru faptul că previne apariţia cancerului şi reglează metabolismul. Lupta cu kilogramele nedorite va fi mult mai simplă atunci când persoana în cauza alege să înlocuiască ciocolată clasică cu cea naturală.

Produsele fără gluten au câştigat admiraţia publicului vast, inclusiv a nutriţioniştilor. Un prim pas spre o viaţă sănătoasă este eliminarea alimentelor ce conţin gluten, mai ales pe cele ce îl conţin într-o cantitate însemnată.

Nu în ultimul rând, trebuie adus în discuţie şi faptul că cei care consumă astfel de alimente nu mai sunt atât de predispuşi la boli. Pe Vitamix.ro se regăsesc toate cele necesare pentru a începe o viaţă sănătoasă chiar astăzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.