Un avantaj important al unei firme de colectare de creante este ca va va ajuta sa fiti platit mai rapid insa, pe langa aceasta, mai sunt o serie de factori pe care trebuie sa ii luati in considerare atunci cand doriti sa beneficiati de toate avantajele unei firme de recuperare de creante.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timpul inseamna bani

Doriti in primul rand sa lucrati cu o firma de recuperare de creante deoarece doriti sa fiti platit cat mai repede. De aceea, este foarte relevant sa cunoasteti ce servicii ofera companhia de recuperare de creante si care este timpul aferent acestora.

De asemenea, gradul de solutionare sau rata de succes descrie capacitatea de a recupera banii. Aceasta se calculeaza procentual intre totalul debitelor existente si totalul sumelor recuperate.

TIneti minte ca rata de succes depinde foarte mult de urmatorii factori:

  • dimensiunea datoriei
  • complexitatea cazului
  • industria si produsele in cauza
  • motivul pentru neplata

Cu cat mai multe informatii puteti oferi firmei de recuperare, atat mai repede va exista o rezolutie.

Intervalul de timp necesar pentru recuperarea creantelor este de asemenea un aspecto de luat in calcul. O agentie serioasa de colectare de creante va va transmite inca din primele conversatii care este numarul de zile necesat pentru a rezolva un caz.

Cum proceseaza firma de recuperare creante datele consumatorilor dumneavoastra?

Felul in care companiile protejeaza datele personale ale consumatorilo este intotdeauna un subiect important iar odata cu implementarile GDPR acestea reprezinta un subiect chiar si mai stringent. Orice firma de recuperare de crente ar trebui sa poata oferi informatii despre cum acestea manipuleaza datele consumatorilor, fie din perspectiva de procesator sau controlor. Aceaste informatii trebuie sa fie publice si sa poata fi accesate de catre oricine – de preferinta sa fie expuse pe website-ul firmei de recuperare de creante

Intrum, de exemplu, face publica politica de procesare a datelor in sectiunea dedicata de pe website.

Cat de digitalizate sunt firmele de recuperare de creante?

Un mod de a evalua gradul de digitalizare este de a cunoaste valoarea pe care ei o ofera in servicii additionale si mod de gestionare a datelor.

Majoritatea companiilor de colectare de creante lucreaza cu o multitudine de date insa cum pot fi acestea utilizate? Este foarte important ca inca de la inceput sa cunoasteti foarte bine modul in care aceste companii folosesc datele – de exemplu, cu ajutorul lor pot dezvolta produse specifice sau le pot folosi pentru segmentarea audientei.

Odata cu accesul la date, este, de asemenea, firesc ca agentiile de recuperare a datoriilor sa lucreze cu cele mai recente tendinte pe piata colectarii datoriilor si, prin urmare, sa se concentreze si pe dezvoltarea solutiilor de plata.  Aceste cunostinte pot constitui baza solutiilor pe care compania de colectare a datoriilor le foloseste pentru a optimiza procesul de recuperare.

Priviti intregul lant valoric

Este important sa stiti ca relatia cu clientii dumneavoastra este bine gestionata deoarece cu siguranta nu doriti sa ii pierdeti. Prin urmare, ar trebui sa fiti în masura sa întrebati compania de colectare a datoriilor ce instrumente foloseste pentru a recupera creantele dvs. si pentru a masura satisfactia cu clientii dvs., precum si ce actiuni puteti întreprinde în propriul proces de gestionare a creditului.

Priviti lantul valoric total pe care îl ofera firma de colectare de creante. Rata de succes,  timpul recuperare, optiunile de plata si experienta clientilor sunt factori care vor avea un impact direct asupra companiei dumneavoastra.

Care sunt nevoile dumneavoastra?

Fiecare afacere are nevoi diferite. Ce vindeti? Produse sau servicii? Cine sunt clientii dumneavoastra? Cate facturi trimiteti pe luna? Acestia sunt factori importanti de luat în considerare în procesul de colectare. De asemenea, este important sa aveti în vedere daca aveti nevoie de ajutor pentru a trimite reamintiri de plata sau daca aveti nevoie de servicii juridice. Daca aveti un caz în litigiu, puteti evalua capacitatea companiei de colectare a datoriilor de a o rezolva si de a investiga ceea ce fac pentru a preveni aparitia oricaror dispute.

Întrebati despre ce solutii ofera compania de colectare a datoriilor poate satisface necesitatile dumneavoastra de colectare de creante

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.