În contextul actual, protecţia mediului reprezintă un subiect de interes pentru consumatorii de pretutindeni, politicile de mediu ale UE devin din ce în ce mai prezente în vieţile noastre, iar pentru mediul de afaceri, sustenabilitatea nu mai poate fi un termen străin. Pe această linie, materialele biodegradabile sunt esenţiale în dezvoltarea produselor de unică folosinţă, iar spunlace oferă direcţia sustenabilităţii în confecţionarea celor mai folosite produse de îngrijire precum şerveţelele umede demachiante sau cele pentru bebeluşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce pot face producătorii pentru a îmbrăţişa sustenabilitatea? Materialele biodegradabile oferă răspunsul!

Produsele de îngrijire şi produsele de unică folosinţă din materiale non-biodegradabile stârnesc la nivel global numeroase motive de îngrijorare şi impun riscuri serioase asupra mediului, fiind greu de reciclat şi o sursă semnificativă de deşeuri. Spunlace este un material care a revoluţionat industria textilă, o inovaţie dezvoltată în 2005 care s-a răspândit în UE şi SUA prin numeroase produse şi zone de o importanţă majoră. Materialele biodegradabile, eco friendly, prezintă o importanţă crucială în prezent, iar spunlace reuşeşte să facă diferenţa din acest punct de vedere.  

Acest material se pretează excelent produselor de unică folosinţă precum şerveţelele pentru bebeluşi, şerveţele cosmetice şi întregului areal de produse de îngrijire personală de unică folosinţă. Spre exemplu, ţesătura de şerveţele oferită de Minet.ro favorizează o absorbţie optimă a umidităţii şi o permeabilitate pe măsură. De la industria medicală la cea cosmetică, spunlace este utilizat în confecţionarea unor produse destul de importante şi îşi găseşte întrebuinţarea în numeroase zone. Printre cele mai atractive caracteristici se numără textura fină, moale şi biodegrabilitatea. 

Caracteristici principale spunlace:

●       prietenos cu pielea

●       absorbţie optimă a umidităţii

●       prietenos cu mediul

●       un aliat al pielii sensibile

●       100% biodegradabil

●       non-iritant

●       ideal pentru confecţionarea şerveţelelor umede pentru bebeluşi

●       alegerea perfectă pentru realizarea serveţelelor umede demachiante sau intime

●       rezistent şi flexibil

Acest material inovativ se remarcă printr-o bandă puternică de fibre cu o structură rezistentă şi flexibilă care împiedică ruperea. Procesul de realizare are în vedere eliberarea redusă a fibrelor şi favorizarea elasticităţii ridicate. Rezistenţa ridicată şi flexibilitatea pronunţată care împiedică ruperea transformă spunlace-ul în materialul ideal pentru confecţionarea şerveţelelor umede. În aceeaşi măsură, bumbacul este cel mai bun prieten al pielii, şi fiind un material non-iritant, este alegerea perfectă pentru pielea sensibilă a feţei sau pentru pielea bebeluşilor şi oferă o îngrijire atentă şi delicată. Materialul spunlace reprezintă în cele din urmă o alegere ideală pentru realizarea şerveţelelor umede pentru bebeluşi, demachiante sau intime.

Acestea fiind spuse, materialele neţesute spunlace nu reprezintă doar o inovaţie pentru numeroase industrii, ci şi o alegere inspirată pentru confecţionarea produselor de îngrijire personală de unică folosinţă. Fiind un material biodegradabil, este prietenos cu mediul, iar  materialele fabricate din fibre de bumbac reprezintă alegerea perfectă pentru produsele destinate îngrijirii personale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.