Mixerul este un accesoriu care nu poate lipsi dintr-o bucătărie modernă. Cu ajutorul lui poţi simplifica foarte multe activităţi culinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de a cumpăra un mixer este necesar să obţii toate informaţiile de care ai nevoie. Este important să ştii care este rolul unui mixer în bucătărie şi la ce îl poţi folosi. După care vei putea lua  o decizie bună pentru tine, în funcţie de nevoile tale.

La ce te poate ajuta un mixer?

Atunci când ne gândim la mixere ne gândim la acele produse care ne vor ajuta la amestecarea ingredientelor. Mixerul mai poate fi utilizat şi pentru obţinerea unor aluaturi pentru diferite preparate,  dar şi  la pasarea, baterea sau la frământarea alimentelor.

Mixerul este recunoscut pentru modul în care amestecă aluaturile. Cu ajutorul acestuia poţi să frămânţi aluatul pentru pâine sau  pentru cozonac, poţi să baţi frişca sau să pregăteşti o supă cremă de legume.

Câte tipuri de mixere există?

Atunci când vrei să îţi cumperi un mixer nou trebuie să analizezi cât mai multe produse. Sunt mai multe aparate disponibile şi fiecare are particularităţile sale. Mixerele clasice au, de cele mai multe ori, o putere mai mare, pe când mixerele verticale sunt mai uşor de utilizat.

  • Mixerul de mână

Mixerul de mână este unul dintre cele mai populare modele. Acesta este  dotat cu un mâner care îţi va permite să îl manevrezi cu mai multă uşurinţă. Acesta este un aparat practic cu dimensiuni reduse şi poate fi depozitat cu mare uşurinţă în orice dulap.

  • Mixerul cu bol

Mixerul cu bol este mai mare şi ocupă mai mult spaţiu. Unul dintre cele mai mari avantaje oferite de acesta este că are un motor mai puternic şi este eficient în amestecarea şi în prepararea unora dintre cele mai complexe aluaturi.  Faptul că îşi face singur treaba şi că nu trebuie să stai lângă el şi să mixezi ingredientele este cu siguranţă un avantaj pe care trebuie să îl iei în calcul. 

  • Mixerul vertical

Este un model de mixer pe care îl poţi folosi cu mare uşurinţă. Părţile componente ale mixerului vertical sunt detaşabile şi din acest motiv îl poţi depozita cu mare uşurinţă în orice colţ al bucătăriei.

Criterii de selecţie ale unui mixer calitativ

  • Puterea de turaţie a mixerului

În funcţie de capacitatea de turaţie a mixerului acesta va putea amesteca şi frământă aşa cum este recomandat toate preparatele. Mixerele de mână au, în general, un motor începând de la 200 – 300 de waţi, dar sunt şi motoare care poţi ajunge la 1000 de waţi.

  • Funcţiile şi treptele de viteză

De cele mai multe ori mixerele clasice au cinci trepte de viteză, dar sunt şi mixere care pot ajunge până la zece trepte de viteză, dar pe care le poţi ajusta în funcţie de preparatul pregătit.

Unele mixere pot avea şi funcţia Turbo sau Pulse, mai exact un buton care atât timp cât este ţinut apăsat tureaza motorul pentru ca toate ingredientele să se amestece rapid.

Pe kitchenshop.ro vei găsi mai multe mixere pe care să le poţi folosi cu mare încredere. Reţeaua de magazine fizice Kitchen Shop te aşteaptă să faci alegerile potrivite ţie. După ce te-ai convins de calitatea produselor de aici, vei avea şi mai multă încredere să comanzi online cele dorite. Totul este la un click distanţă.

Kitchen Shop include în portofoliul său de produse mai toate cele necesare în bucatarii. Aşadar, te poţi interesa şi de un  cuptor electric aici, care să îţi completeze aparatura din bucătărie şi care să te ajute mai mult în treburile casnice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.