Ideea de a cumpara calculatoare second hand nu este nici pe departe una proasta! Achizitionarea unui astfel de calculator este o modalitate foarte buna de a economisi bani, dar exista o multime de riscuri daca il achizitionati de la neavizati, de aceea nu este bine sa va grabiti! Daca nu sunteti initiati si nu stiti cu adevarat cum sa alegeti un calculator sau cum sa intelegeti specificatiile sale, incearcati sa gasiti un prieten sau un specialist dispus sa va ajute sa va hotarati.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Nu va fi greu! https://www.it-sh.ro este locul in care puteti primi consultanta in acest sens si, mai mult de atat, este locul din care puteti achizitiona un calculator sau un laptop second-hand de care sa fiti multumiti pentru mult timp.

In principiu, trebuie sa stiti ca varsta calculatorului afecteaza multe dintre caracteristicile importante, asa ca este un factor bun pentru filtrarea optiunilor de cumparare. In general, este recomandat sa va indreptati atentia catre un computer care are o vechime de trei ani sau un pic mai nou. Un calculator sau un laptop mai vechi de trei ani, cel mai probabil vor fi prea lente, prea uzate si prea invechite pentru a putea sa considerati ca faceti o achizitie buna, indiferent de cat de multi bani puteti economisi. Trebuie sa aveti in minte ca in cazul calculatoarelor second hand cu mai mult de cativa ani, incep sa se acumuleze mai multe probleme. In primul rand, de-a lungul anilor  praful s-a depus sistematic in sistemul de componente si pe ventilator, lucru care ameninta modalitatea viitoare de intretinere. Pe de alta parte, cantitatea de stocare si calitatea caracteristicilor la computerele second hand mai vechi de trei ani scade.

Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui calculator second hand?  Raspunsul pe care il primiti poate fi diferit, indiferent de ceea ce doriti la un computer. In principiu, este vorba despre RAM suficient: Memoria RAM tinde sa se actualizeze destul de regulat, ceea ce inseamna ca un calculator second hand utilizat va avea, probabil, memorie RAM mai mica decat unul nou. Ca un punct de referinta, 8 GB de RAM este suficienta pentru aproape toate activitatile. Calculatoarele mai noi vin cu pana la 16 GB de RAM. Poate fi o provocare, dar ar fi indicat sa gasiti un calculator second hand care dispune de toate porturile necesare utilizarii si altor dispozitive. Acesta ar trebui sa includa printre altele HDMI, USB si DVI. Un dispozitiv USB 3.0 va lucra cu un port USB 2.0, dar nu toate elementele pot fi disponibile.

In aceeasi masura puteti achizitiona monitoare second hand. Exista o multime de intrebari importante pe care ar trebui sa vi le puneti inainte de a cumpara un monitor second hand. Cat de importante sunt optiunile ergonomice pentru dumneavoastra? Care sunt  setarile de afisare pe ecran (OSD)? Cat de detaliate ar trebui sa fie acestea? Care sa fie marimea? Ce tip de monitor accepta computerul? Este mult mai putin probabil sa aveti nevoie de suport tehnic pentru un monitor decat pentru un sistem informatic sau un program software.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.