Recrutarea muncitorilor asiatici a căpătat o popularitate sporită în ultimii ani pe piaţa din România. Motivele sunt în principal financiare. Din dorinţa de a nu înregistra pierderi financiare semnificative, dar şi datorită costurilor avantajoase de angajare, antreprenorii aleg personal străin. În mod evident, e un proces win-win. Candidaţii se bucură în acelaşi timp de salarii competitive - mult mai mari decât cele primite în ţara natală. De asemenea, în cele mai multe cazuri li se oferă bonusuri de activitate, cazare şi masă inclusă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă ai un business şi vrei să completezi forţa de muncă disponibilă trebuie să bifezi în primul rând aspectele birocratice. Există o întreagă legislaţie reglementată pentru recrutare personal India, Sri Lanka, Nepal sau Vietnam. Dacă vrei să afli mai multe detalii despre detaliile juridice rămâi până la final şi descoperă cele mai interesante!

Legislaţia locală privind migraţia şi angajarea forţei de muncă

Numărul românilor care au ales să migreze în alte ţări a ajuns la 4 milioane, conform unui raport efectuat în 2022. Este o statistică îngrijorătoare pentru întreaga economie, care clasează România pe locul 17 în topul ţărilor cu cel mai mare nivel de migraţie. Cei mai afectaţi sunt constructorii pentru că tot mai puţini cei care deţin calificări în domeniu. Nici numărul candidaţilor necalificaţi nu este tocmai îmbucurător. Aşadar, majoritatea antreprenorilor s-au orientat către angajaţi asiatici.

Printre principalele activităţi pe care trebuie să le bifeze managerii se numără:

  • Obţinerea avizului de angajare - Este emis de eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări.
  • Obţinerea dreptului de şedere - Se face în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă. De asemenea, salariatul trebuie să câştige minimul salarial brut.
  • Eliberarea unui permis de şedere în scopuri profesionale - Candiatului i se oferă un permis unic, care atestă dreptul de a munci şi locui pe teritoriul României.

Pe de cealaltă parte, viitorul angajat trebuie să solicite obţinerea unei vize de lungă şedere. Cererea se poate face la consulatul României din ţara în care se află candidatul, pe baza avizului întocmit de angajator.

E necesar să fie asigurate condiţii corespunzătoare de cazare şi respectată asigurarea medicală

Imediat ce au fost îndeplinite criteriile de natură juridică e important ca angajatorul să ofere lucrătorilor toate condiţiile pentru a-şi exercita munca. Iată doar câteva dintre aspectele care trebuie bifate:

  • Confort şi siguranţă - Camerele trebuie să fie curate, bine întreţinute şi să respecte standardele de igienă.
  • Mediu de lucru plăcut - E necesar ca angajaţilor să se li se ofere echipament de protecţie în cazul în care lucrează în condiţii meteo extreme.
  • Asigurare medicală - Nu în ultimul rând, e esenţial ca procesul de recrutare personal Sri Lanka să garanteze poliţe de asigurare şi servicii medicale conforme.

 

 

 

Companiile pot colabora cu agenţii de recrutare specializate care pot facilita procesul recrutării

 

Dacă vrei să reduci stresul aferent căutării candidaţilor ideali poţi opta pentru colaborarea cu o agenţie specializată tocmai pentru că:

 

  • Pot avea expertiză în recrutarea pentru anumite industrii sau domenii de activitate. Astfel, pot identifica şi atrage talente organizaţionale, care se potrivesc cu cerinţele specifice ale companiilor.
  • Reprezintă o alegere mai economică din punct de vedere al tipului investit. Specialiştii externalizează activitatea de recrutare, ceea ce le permite antreprenorilor să se concentreze pe alte aspecte ale afacerii.
  • Profesioniştii pot oferi consiliere şi consultanţă în domeniul resurselor umane, inclusiv informaţii despre tendinţele din piaţa muncii sau strategii de retenţie a personalului.

 

 

Dacă nu ai apelat până acum la o agenţie recrutare muncitori asiatici e momentul să-ţi eficientizezi munca.

 

 

Colaborează cu cei mai buni din domeniu şi bucură-te de rezultate durabile la nivelul companiei!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.