Atria Urban Resort, complex rezidenţial dezvoltat în zona de nord-vest a Capitalei de EVERGENT Invesments, în parteneriat cu Cityring Development, a instalat 296 de panouri solare care vor produce energie pentru prepararea apei calde menajere, ajutând la optimizarea costurilor asociate utilităţilor pentru viitorii rezidenţi din clădirile Fazei a III-a. Sistemul propriu de panouri solare, alături de sistemele de ventilaţie cu recuperare de căldură şi gradul ridicat de izolare termică, precum şi materialele de înaltă calitate şi tehnologiile de ultimă generaţie folosite vor alinia noile locuinţe din Faza a III-a la standardul nZEB de eficienţă energetică, apropiindu-le de consum zero de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele 296 de panouri solare instalate în Faza a III-a se întind pe o suprafaţă totală de 730 mp, au o capacitate de producţie de 446.500 kWh/an, iar energia produsă de acestea va fi folosită pentru încălzirea apei menajere. Panourile sunt plane, cu o suprafaţă absorbantă realizată din aripioare selective din aluminiu, cu o dimensiune de 2,00m x 1,30m.

Sustenabilitatea, consumul redus de energie, precum şi confortul sporit al rezidenţilor noştri sunt preocupări constante pentru noi încă de la debutul proiectului, de aceea implementăm cele mai bune soluţii de reducere a consumului de energie folosind sisteme de izolaţie de calitate, ferestre tripan, centrale proprii de căldură etc. Iar cele aproape 300 de panouri solare pe care le-am montat în Faza a III-a vor fi extrem de utile, eliminând o sursă de consum de energie produsă tradiţional. În opinia noastră, cele trei premii pentru regenerare urbană acordate proiectului reprezintă cea mai bună dovadă a recunoaşterii eforturilor noastre de a contribui la revigorarea Sectorului 1, la intrarea dinspre Târgovişte, pe care nu doar că am introdus-o în fondul imobiliar al Capitalei, dar am încercat şi să o păstrăm cât mai <<green>>, construind clădiri cu regim mic de înălţime, predominant P+4, spaţii ample între faţadele moderne, parcuri, grădini şi multă vegetaţie. Acum, în Faza a III-a, continuăm să dezvoltăm componenta de sustenabilitate punând în piaţă locuinţe prietenoase cu mediul care transformă totodată complexul nostru într-o investiţie valoroasă şi eco-friendly pentru viitor”, a declarat Liria Themo, Marketing Manager al complexului Atria Urban Resort.

Toate clădirile din această fază sunt  aliniate la standardul nZEB de eficienţă energetică şi se vor apropia de consum zero de energie. Astfel, pe lângă sistemul propriu de panouri solare, asistat de centrală proprie în fiecare apartament, locuinţele vor fi dotate şi cu sisteme de ventilaţie cu recuperare de căldură, reducând astfel consumul suplimentar de energie. De asemenea, izolaţia termică a pereţilor din exterior va fi de 15 cm pe faţade şi de 25 cm pe terase. Tâmplăria exterioară folosită face parte dintr-o categorie superioară, prin folosirea ferestrelor tripan (trei foi de sticlă) cu baghetă caldă, care vor izola şi mai bine, toate măsuri care ţin pasul cu tendinţele globale de sustenabilitate.

’În contextul actual, proiectul se încadrează în clasa energetică A. În funcţie de suprafaţa apartamentului, costurile de întreţinere aferente spaţiilor comune unde se află şi piscine, parcuri, o peisagistică remarcabilă cu sute de arbori plantaţi, se situează între 150 şi 400 de lei lunar, tocmai pentru că suntem atenţi la costuri, inclusiv la bugetele rezidenţilor. Reducerea costurilor energetice este o prioritate pentru noi ca dezvoltator dar şi ca cetăţeni care ne ghidăm deciziile şi afacerile după principiile sustenabilităţii naturale,’’a subliniat reprezentanta dezvoltatorului.

Demarată în toamna anului trecut, Faza a III-a a proiectului imobiliar Atria Urban Resort este executată în proporţie de 65%, iar clădirile sunt ridicate în proporţie de 95%. În prezent, se lucrează în paralel la instalaţiile interioare şi la cele exterioare, precum şi la finisaje, cele 350 de apartamente urmând să aibă o  înaltă rată de eficienţă energetică. În această fază, sunt disponibile apartamente de tip studio (37-45 mp utili), apartamente cu 2 camere (52-61 mp utili), 3 camere (67-83 mp utili) şi 4 camere (87-100 mp utili). Totodată, unele apartamente vor avea terase de până la 21 mp şi grădini de până la 55 mp, cu logie sau balcon. Faza a III-a va avea 7 scări - cinci clădiri cu înălţime P+4 şi două P+6 -, toate echipate cu lifturi Schindler. Proiectul păstrează conceptul fazelor anterioare, cu distanţe de până la 100 de metri între clădiri, spaţii verzi în curtea interioară, locuri de joacă, jocuri topografice şi parcări supraterane. Când va fi recepţionată în toamna anului 2024, Faza a III-a se va întinde pe o suprafaţă totală de 22,800mp.

Densitatea locativă redusă a proiectului este o componentă unică într-o Capitală supraaglomerată şi susţine conceptul de ”Resort Urban” care stă la baza proiectului. În Faza III, suprafaţa alocată pentru cele 350 de apartamente construite este de aproape 2,3 hectare şi oferă condiţiile pentru un standard de viaţă mai ridicat şi asigură o evoluţie avantajoasă a investiţiei. Acest raport al spaţiului total vs spaţiu construit se va menţine şi în Faza IV, întreg proiectul însumând la final un total de 9 hectare.

Despre Atria Urban Resort

Atria Urban Resort este un proiect imobiliar dezvoltat pe Şoseaua Chitilei, în vecinătatea Lacului Străuleşti, de către EVERGENT Invesments, în parteneriat cu Cityring Development, deţinut de antreprenorii Liviu şi Eugen Lepădatu. Proiectul - care se întinde pe 9 hectare -, a fost conceput în patru faze de construcţie, cu 1.400 de apartamente în total şi o valoare totală de 120 milioane de euro. Prima fază a proiectul imobiliar de amploare, dezvoltat în sectorul 1 al Capitalei, a fost finalizată şi vândută integral la începutul anului 2020. Faza a II-a, cu 398 de apartamente şi o zonă cu spaţii comerciale, are o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro şi a fost vândută aproape în totalitate. Construcţia Fazei a III-a, cu 350 de apartamente, a început în 2022, iar durata lucrărilor este de 20 de luni. Tot în acest an, Atria demarează proiectarea şi autorizarea Fazei a IV-a şi ultima a proiectului imobiliar, constând în execuţia a peste 470 apartamente. În primele două faze, locuite deja, există şi o comunitate numeroasă formată din familii tinere cu mulţi copii, dar şi bunici uneori - #comunitateaAtria #ViataLaAtria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.