Centrul European al Consumatorilor România - ECC Romania a primit în ultima perioadă mai multe reclamaţii la adresa societăţii CanceroPharm Limited, care oferă spre comercializare medicamente, unele dintre ele folosite în tratarea unor boli cronice, precum cancerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consumatorii au reclamat că medicamentele comandate nu sunt livrate, că medicamentele livrate (cu referire la vaccinuri) nu pot fi administrate întrucât nu au fost transportate cu respectarea condiţiilor optime de temperatură (+2 – 8°C) sau că banii nu sunt restituiţi ca urmare a anulării comenzilor determinate de nelivrarea produselor. Însă, probleme sunt şi cu informaţiile furnizate de site-urile care conduc la CanceroPharm Limited. Astfel, politica de returnare a medicamentelor nu este clară, mai exact nu menţionează adresa la care acestea trebuie returnate, termenul de retragere din contract şi termenul de rambursare a contravalorii medicamentelor.

În urma colaborării cu ECC Marea Britanie, am reuşit să aflăm însă mai multe detalii. Societatea CanceroPharm este înregistrată juridic în Marea Britanie, dar la adresa la care societatea îşi are sediul profesional înregistrat locuieşte o persoană fizică, fără legătură cu această societate. De asemenea, contul bancar în care consumatorii efectuează plata contravalorii medicamentelor, care de multe ori depăşeşte 1000 Euro, este deţinut de o instituţie bancară din Ungaria.

"Datorită acestor inconveniente, şansele de soluţionare a reclamaţiilor sunt foarte mici. Din acest motiv, sfătuim consumatorii să evite site-urile care comercializează medicamente şi care conduc la societatea CanceroPharm Limited şi să cumpere online de la comercianţi care îşi prezintă datele de identificare pe site (denumire companie, număr de înregistrare, date de contact unde poate fi transmisă o reclamaţie), care informează consumatorii asupra drepturilor pe care le au, în special dreptul de a renunţa la contract şi care au clar stabilită o procedură de returnare a produselor”, a declarat Irina Chiritoiu, director ECC Romania.

Mai multe informaţii despre vânzarea la distanţă regăsiţi pe site-ul nostru rubrica „Întreabă Expertul” http://www.eccromania.ro/intreaba-expertul/details/vanzarea-distanta

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.