Dacă anul acesta l-ai început cum l-am început majoritatea dintre noi, cu gândul de a avea un stil de viaţă mai sănătos şi activ, dar nu te-ai mobilizat încă, acum este momentul potrivit. Poate că nu vei dori acum să schimbi într-un mod radical ceva în viaţa ta, dar măcar poţi introduce lucruri noi. De la mâncat mai multe fructe, la plimbări scurte pe afară, vei vedea cum sănătatea ta şi starea ta de bine se îmbunătăţesc semnificativ. Citeşte acest articol şi vezi cum să consumi fructele pentru un stil de viaţă mai sănătos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Top 3 moduri în care să consumi fructele

  1. Fructele proaspete

Un mod mai bun de a consuma fructele nu este, iar dacă decizi să le mănânci aşa, acestea îşi vor păstra toate vitaminele şi mineralele care sunt bune pentru sănătatea ta. Printre cele mai sănătoase fructe se numără şi mărul. Este o gustare pe  care o poţi lua oriunde cu tine, are un aport destul de mic de calorii. De asemenea, dacă vei include în masa ta un măr pe zi, îţi vei mulţumi după aceea. Iar dacă vrei ca în casa ta să existe mereu fructe proaspete, poţi comanda de pe Auchan.ro. Vei avea tot ce ai nevoie direct la tine acasă.

  1. Smoothie-uri

Dacă preferi să bei, decât să mănânci, ei bine, un smoothie poate fi perfect pentru tine. Fructele, fie ele proaspete, fie ele congelate, se adaugă într-un blender, cu puţin lichid, de preferat lapte şi puţină miere şi se transformă într-o băutură. Un smoothie se poate realiza din orice, însă cele mai bune opţiuni sunt următoarele:

  • Smoothie din banane;
  • Smoothie din căpşuni;
  • Smoothie din fructe de pădure;
  • Smoothie din mango şi ananas.

Acestea sunt doar câteva variante din care poţi alege, însă existe mult mai multe opţiuni. Până la urmă depinde de tine ce fructe îţi plac.

  1. Fructe uscate

Dacă decizi total că vrei să eviţi fructele proaspete, le poţi alege pe ce le deshidratate. Sunt o mulţime de opţiuni din care poţi alege, precum: prune, ananas, merişoare, mere, banane, caise, curmale, etc. De asemenea, curmalele sunt unele dintre cele mai sănătoase variante, fiind cel mai sănătos fruct uscat, cu niveluri ridicate de fier, fibre, potasiu, antioxidanţi şi multe altele.

Fructele uscate le poţi alege ca o mică gustare între mese sau chiar le poţi combina în mâncărurile tale, de exemplu în terciul de ovăz sau chiar într-o salată. Adesea, vei găsi la magazin fructele uscate în mixuri care conţin şi nuci, migdale, nuci pecan, caju, la fel, acestea se complementează foarte bine la gust şi sunt extrem de sănătoase. Ţine cont că trebuie mâncate în cantităţi moderate, fiind foarte calorice.

Aşadar, nu uita că fructele sunt foarte importante pentru o dietă echilibrată şi o viaţă plină de energie şi bună dispoziţie. Fructele sunt bune de mâncat oricum îţi doreşti, atât timp cât le consumi în mod regulat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.