Ne petrecem majoritatea timpului în interior, acasă sau la muncă. Contează foarte mult calitatea aerului pe care îl respirăm pentru că anumiţi poluanţi îl pot face extrem de nociv pentru sănătatea noastră. Multe persoane nu conştientizează, însă calitatea aerului din casele noastre contează extrem de mult. Aerul poluat este una din principalele cauze pentru decesul prematur, este o cauză majoră de îmbolnăvire, iar în Europa riscurile sunt cu atât mai crescute. Bolile asociate expunerii prelungite şi constante la aer poluat sunt cele de inimă, accidentele vasculare cerebrale, boli pulmonare şi cancer pulmonar. Unii ar putea rămâne surprinşi la aflarea faptului că aerul din mediul urban, într-o zonă cu trafic mediu, este mai curat decât aerul dintr-o sufragerie. Unele studii arată că în mediul interior anumite concentraţii de poluanţi atmosferici sunt mai crescute în interiorul locuinţelor decât în mediul exterior.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O calitate precară a aerului interior este îndeosebi mai nocivă pentru persoanele vulnerabile şi anume copiii, persoanele vârstnice, cele ce suferă de boli cardiovasculare şi cronice şi persoane ce suferă de astm sau alergii. Fără un sistem de ventilare corespunzător, poluanţii, praful, acarienii, igrasia şi mucegaiul, toţi aceşti factori vor invada plămânii locuitorilor unui spaţiu şi problemele de sănătate nu vor întârzia să apară.

Se zice că mai bine previi decât să tratezi. Aşa că Altecovent vine în ajutorul celor care vor să aibă în locuinţa lor un aer proaspăt, filtrat şi la temperatura adecvată indiferent de anotimp. De asemenea vine cu soluţii eficiente în materie de încălzire şi răcire, astfel încât să faceţi economii substanţiale, dar să aveţi parte şi de confort termic pe tot parcursul anului. Ne petrecem până la 90% din timp acasă, deci care aer crezi că te influenţează mai mult, cel exterior sau interior?

Ventilator de aerisire - important în orice baie

Un ventilator cu recuperare de căldură descentralizat este foarte important în baie. Acest loc are un nivel mai ridicat de umiditate şi este predispus formării igrasiei şi mucegaiului. Sănătatea este bunul nostru cel mai de preţ, deci este important să investim într-o ventilaţie corespunzătoare în casa noastră. Un astfel de ventilator aerisire este soluţia ideală pentru a avea un aer proaspăt, filtrat de praf şi alţi poluanţi şi cu o umiditate optimă. Au de asemenea senzori de temperatură, umiditate şi de lumină, pornindu-se astfel doar când este necesar. Ventilatoarele sunt de asemenea indicate pentru a fi instalate în întreaga casă, în camere la demisol unde există probleme de ventilare şi umiditate crescută. Prin metoda clasică de ventilare a casei, adică deschiderea ferestrelor, nu numai că va exista poluare fonică, poluare cu praf, fiindcă la nivelul acela praful este abundent, însă este şi o invitaţie pentru hoţi. Astfel de ventilaţii vă scapă de toate aceste griji.

Poate fi aerul condiţionat şi sursă de încălzire?

Clima ţării noastre poate fi extremă. Iernile extrem de geroase şi verile de-a dreptul sufocante şi cu umiditate crescută. Aceste aspecte fac ca răcirea, dar şi încălzirea să fie necesităţi pe tot parcursul anului. Având în vedere că viaţa începe să devină tot mai scumpă este nevoie de soluţii inteligente cu care să facem economii.

Altecovent vine cu astfel de soluţii moderne. Un sistem de aer condiţionat cu pompă de căldură poate fi alegerea ideală. Este noua generaţie de tehnologie în ceea ce priveşte controlul climatului. O astfel de tehnologie reduce din zgomotele de la exterior, menţine o temperatură plăcută şi constantă, un nivel de umiditate optim. Dacă te întrebi de ce să alegi un aer condiţionat cu sistem de pompă de căldură răspunsul este simplu. Pe lângă faptul că salvezi mult spaţiu, fiindcă ai un aparat 2 în 1, este o variantă mult mai economică şi prietenoasă cu mediul, fiindcă pompa de căldură foloseşte mai puţină electricitate. Despre acest tip de sistem de răcire/încălzire poţi afla mai multe contactând echipa Altecovent.

Sisteme de ventilaţie cu recuperatoare de căldură

Aceste sisteme sunt indicate în special în cazul caselor în construcţie, întrucât acestea au nevoie şi de montarea tubulaturii. Un adult poate inspiră şi expiră de până la 22.000 de ori pe zi. Aerul neventilat din casă poate acumula factori nocivi din exterior cum ar fi gaze, praf, polen sau dioxid de carbon eliminat de noi, spori de mucegai, acarienii care sunt omniprezenţi, substanţe periculoase ale produselor de curăţenie, fum de ţigară, plus umiditate eliminată de rufele ce le pui la uscat sau le calci. Pe lângă probleme grave de sănătate, aceşti factori duc la declanşarea alergiilor, somnolenţă, dureri de cap, ameţeală, lipsa concentrării, greaţă, stare cronică de oboseală, apatie şi uneori şi depresie.

Alegerea unui sistem de ventilaţie bazat pe recuperatoare de caldura, fie el descentralizat sau centralizat, este primul pas spre a îmbunătăţi calitatea vieţii şi implicit a sănătăţii tuturor membrilor familiei. Prin recuperator de căldură înţelegem procesul de a introduce aer rece în încăpere, filtrat, care este încălzit prin schimbătorul de căldură. Unitatea principală este instalată într-o cameră tehnică sau pod, iar tubulatura ajunge în fiecare cameră. Ventilatoarele de perete, care sunt descentralizate sunt o opţiune la fel de eficientă, au nevoie de minimă întreţinere, au consum redus de energie şi se instalează rapid. În cazul acesta singurul dezavantaj ar fi zgomotul produs, dar cu soluţii de izolare fonică acest lucru poate fi diminuat.

Apelează la profesionişti

Orice fel de sistem de ventilaţie ţi-ai dori pentru casa ta, apelează tot la Altecovent şi pentru montaj. Astfel te asiguri că totul este montat în mod corespunzător, profesional, cu minimul de deranj. Dacă nu ştii exact ce s-ar potrivi în casa ta, beneficiezi de consultanţă gratuită din partea unui specialist, prin plan arhitectural sau schiţă. Astfel el te va sfătui, în funcţie de suprafaţa locuinţei, bugetului disponibil şi posibilităţile instalării unui astfel de sistem, care ar fi soluţia ideală.

Cei de la Altecovent se ocupă inclusiv de instalare şi carotarea pereţilor. Aceştia folosesc două tipuri de carotare a pereţilor şi anume carotarea diamantată umedă şi carotarea diamantată uscată. Primul tip nu produce praf, iar în cazul celui de-al doilea se va utiliza un aspirator profesional de mare putere, astfel încât locul se va menţine curat pe toată perioada găuririi peretelui. Se pot executa găuri în beton, beton armat, cărămidă, BCA, piatra naturală. În cazul pereţilor din cărămidă, BCA, timpul de execuţie este scurt prin carotarea diamantată, în medie 30 de minute. În cazul betonului armat poate dura mai mult, în funcţie de armare şi grosimea peretelui.

Descoperă toate produsele, dar şi mai multe informaţii despre sistemele de ventilaţie, accesând ventilatiecurecuperarecaldura.ro. Lasă-te pe mâna specialiştilor şi fă şi tu primul pas spre o stare de sănătate mai bună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.