Londra, 4 octombrie 2017 - Airtelis, cu sprijinul companiei Nova Capital Group, a semnat un contract cu Airbus Helicopters pentru achiziţionarea a trei elicoptere grele H215. Aceste aeronave vor completa flota de două elicoptere tip H225 pe care Airtelis o deţine în prezent. Prima livrare este planificată pentru sfârşitul lunii. Variantă a familiei Super Puma, elicopterul H215 va fi echipat pentru operaţiuni aeriene de lucru în sprijinul misiunilor Airtelis de construcţie şi întreţinere a liniilor electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem încântaţi să adăugăm flotei existente noi membri ai familiei Super Puma de la Airbus", a declarat Stephane Delaye, CEO al companiei Airtelis. "Capacitatea de încărcare a elicopterului H215, eficienţa costurilor şi performanţa OEI (One Engine Inoperative) sunt ideale pentru misiunile aeriene complexe pe care le realizăm", a adăugat acesta.

Airtelis efectuează, cu ajutorul elicopterului, lucrări de întreţinere a liniilor electrice de înaltă şi foarte înaltă tensiune, precum şi lucrări mari de infrastructură, transportul mărfurilor, asamblarea structurilor, repararea şi întreţinerea acestora. Cu o experienţă de peste 60 de ani în organizarea unor misiuni utilitare cu sprijinul elicopterelor, Airtelis are o experienţă vastă şi a dezvoltat soluţii specifice, oferind clienţilor săi cele mai înalte standarde de siguranţă şi productivitate disponibile pe piaţă. Experienţa lor este pusă în serviciul operatorilor de reţele de electricitate şi al contractorilor acestora.

"Suntem siguri că H215 va fi un avantaj pentru Airtelis, având o disponibilitate operaţională excelentă, întreţinere optimizată şi costuri de operare competitive şi ne bucură faptul că îşi exprimă încă o dată încrederea în produsele noastre", a declarat Olivier Michalon, Senior Vice President Europa la Airbus Helicopters.

Achiziţia elicopterelor va fi finanţată de Airtelis printr-o tranzacţie de vânzare-cumpărare şi leasing cu Nova Capital, în calitate de agent de leasing operational exclusiv. "Suntem încântaţi şi entuziasmaţi că suntem primul agent de leasing de elicoptere din întreaga lume care va adăuga în următoarele săptămâni un elicopter H215 în flota sa. Suntem încântaţi să susţinem recenta creştere excepţională a afacerilor companiei Airtelis, introducând acest nou echipament versatil şi extrem de eficient în portofoliul nostru", a declarat Olivier Piot, Chief Executive Officer al Nova Capital Group.

H215 este un elicopter bimotor, versatil şi robust, care combină avionica avansată cu o platformă fiabilă  cu capabilităţi pentru misiuni multiple. Configuraţia sa de bază a fost optimizată pentru misiunile de lucru aeriene, iar caracteristicile standard includ recunoscutele motoare Makila1A1, sistemul de management al zborului de ultimă generaţie şi cele mai moderne tehnologii. Acesta include o avionică de ultimă generaţie şi un pilot automat performant, în patru axe, aparţinând seriei moderne de aparate Airbus Helicopters H225, care asigură menţinerea automată în anvelopă de zbor, precizie de neegalat şi stabilitate automată în zbor staţionar, chiar şi în cele mai dure condiţii de funcţionare.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spaţiului şi al serviciilor conexe. În 2016, a generat venituri de 67 de miliarde de euro şi a angajat o forţă de muncă de aproximativ 134.000 de persoane. Airbus oferă cea mai completă gamă de aeronave de pasageri, cu o capacitate de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus este, de asemenea, lider european  în furnizarea elicopterelor-cisternă, a celor de luptă, de transport, fiind una dintre cele mai importante companii din domeniul aeronautic din lume. În materie de elicoptere, Airbus oferă cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.

Despre Nova Capital Group

Nova Capital Group este o companie independentă de leasing de elicoptere, înfiinţată în 2002, cu sediul în Dublin (Irlanda) şi Paris (Franţa). Nova Capital Group deserveşte exclusiv industria elicopterelor pentru misiuni pe uscat, acordând o atenţie deosebită serviciilor medicale de urgenţă, misiunilor guvernamentale, pompierilor, operaţiunilor aeriene şi transportului. Portofoliul Nova Capital include o flotă efectivă de 71 de elicoptere, precum şi 5 aflate în proces de livrare, ce urmează a se finaliza la sfârşitul lunii septembrie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.