O afacere mică, a cărei arie de desfăşurare să fie în mare parte pe social media este o idee cât se poate de interesantă, care poate fi bazată pe un talent sau o pasiune. De pildă, poţi crea bijuterii din argint sau lut polimeric, lumânări sau chiar haine folosind materiale reciclate sau haine second, există o mulţime de idei prin care poţi avea o afacere unică. Însă, de multe ori talentul şi dăruirea nu sunt suficiente, trebuie să ai în vedere şi faptul că va trebui să îţi promovezi pagina şi să îţi creşti contul, pentru a avea comenzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperă aici 5 metode prin care poţi să ai o afacere de succes pe Instagram

1.    Creează o identitate de brand unică

Prima etapă pentru a supravieţui ca afacere mică este să creezi o identitate de brand unică şi puternică. Această identitate va determina modul în care brand-ul va fi perceput de către urmăritori şi potenţialii clienţi, dar şi succesul afacerii pe platformă. Partea bună este că lucrurile sunt la latitudinea ta şi tu eşti cel care are controlul în luarea deciziilor, aşa că poţi construi identitatea în funcţie de aşteptările şi dorinţele tale.

2.    Creează conţinut interesant

Chiar dacă produsele pe care le creezi arată impecabil, conţinutul pe care îl postezi va fi cel care va atrage clienţii, astfel că de calitatea acestuia depinde succesul micii tale afaceri. Nu te limita doar la poze sau la un singur mod de a crea conţinut, experimentează şi cu videoclipuri pentru a face totul mai interesant. Te poţi chiar şi educa în această sens, alegând orice carte de marketing de la Books-Express.ro, pentru a avea o viziune mai largă asupra lucrurilor.

3.    Interacţionează cu urmăritorii

O altă modalitate de a supravieţui ca afacere mică este să interacţionezi cât mai mult cu urmăritorii. Răspunde la comentarii şi la mesaje în timp util, pentru a crea o relaţie cu aceştia şi nu uita să strecori pe pagină şi postări personale, pe lângă cele care promovează produsele, pentru ca aceştia să poată vedea că există o anume apropiere.

4.    Colaborează cu alte brand-uri

Prin colaborări cu alte brand-uri, pagina ta va avea o deschidere mai mare şi vei reuşi să ajungi în atenţia unui public mai larg. Poţi iniţia şi tu colaborări, cu brand-uri cu aceeaşi viziune ca a ta şi le propui acest lucru. Colaborarea poate însemna crearea unui giveaway, o postare sponsorizată sau crearea unui produs comun.

5.    Foloseşte reclamele

Nu în ultimul rând, nu fugi de reclame, foloseşte-le pentru a te promova pe platformă. Poţi derula campanii de marketing, prin care oferta paginii tale să fie mai vizibilă, platformele de social media oferă numeroase tipuri de reclame, cum ar fi story-uri, videoclipuri, postări, poţi alege în funcţie de obiectivele tale.

În concluzie, să ai o afacere mică de succes pe social media presupune să dai dovadă de răbdare, ambiţie şi determinare, dar aşa cum ai putut vedea mai sus, există metode prin care să îmbunătăţeşti audienţa paginii şi să te bucuri de faptul că poţi avea un venit din pasiunea şi talentul tău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.