Există anumite locuri de muncă pe care mulţi oameni le consideră inutile sau prea simple. De obicei, aceste opinii provin din lipsa de informaţii cu privire la o activitate sau alta. Printre aceste activităţi se numără şi administrarea unei asociaţii de locatari. Administratorul de bloc nu este chiar cel mai bine văzut de către asociaţia respectivă. Totuşi, acesta are un rol important şi, de asemenea, responsabilităţi destul de mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ia deciziile corecte pentru asociaţia ta

                       Odată ce ai ajuns administrator de bloc ai observat că această funcţie vine cu multe responsabilităţi şi detalii de care trebuie să ţii cont. Poate că înainte să preiei poziţia, persoana care a ocupat-o înaintea ta a ignorat unele sarcini sau nu a depus efortul necesar pentru menţinerea unei situaţii organizate. De aceea, cel puţin la început, sarcinile pot părea copleşitoare, dar, odată ce începi să le rezolvi şi să fii atent la toate detaliile, activitatea va deveni mai uşoară. E important să fii constant în activitate, să nu aştepţi prea mult până la rezolvarea sarcinilor şi să păstrezi mereu legătura cu locatarii pentru a avea o comunicare eficientă.

• Reglează contabilitatea

            Una dintre principalele sarcini pe care le vei avea în funcţia de administrator de bloc este aceea ce ţine de contabilitate şi casierie. De asemenea, gestionarea fondurilor şi bunurilor materiale ale asociaţiei vor fi responsabilitatea ta. Trebuie să verifici datele care privesc aceste aspecte şi, dacă identifici nereguli, trebuie să le rezolvi. Va trebui să vezi dacă sunt locatari restanţieri sau, dimpotrivă, unii care au plătit prea mult. Totodată, trebuie să calculezi şi să alcătuieşti un buget pentru cheltuielile pe care le preconizezi pentru anul respectiv.

• Garantează confortul şi siguranţa locatarilor

Cel mai important obiectiv pentru care aduni bani de la locatarii a căror administraţie o gestionezi este garantarea siguranţei şi confortului acestora. Siguranţa este, bineînţeles, mai presus de orice, iar dacă nu există un fond pentru aceasta, trebuie să îi convingi pe locatari de importanţa şi necesitatea unuia. De aceea, este important să ţii mereu legătura cu firme care te pot ajuta să îndeplineşti acest obiectiv. De exemplu, pentru instalaţii de gaze trebuie să apelezi la companii specializate care oferă servicii de calitate. Pe mastergaz.ro poţi găsi astfel de servicii, fie că este vorba de montare sau de revizie şi întreţinere. Datele de contact ale specialiştilor le poţi împărtăşi cu locatarii pentru ca instalaţia din bloc să fie organizată şi supravegheată de aceeaşi firmă.

• Rămâi în contact cu locatarii

            Pentru a cunoaşte nevoile şi problemele oamenilor, trebuie să fii într-un contact permanent cu aceştia. Cea mai eficientă variantă este să creezi un grup de Whatsapp în care să fie adăugaţi toţi locatarii. Pe acest grup pot fi discutate problemele importante care privesc asociaţia. De asemenea, te poţi folosi de acesta pentru a transmite rapid şi eficient mesaje care-i privesc pe toţi membrii.

            Aşadar, această funcţie implică o serie de sarcini şi responsabilităţi pe care trebuie să le îndeplineşti şi să le tratezi cu toată seriozitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.