Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a fost aleasă ieri, 10 decembrie 2018, să ocupe poziţia de Vicepreşedinte al Reţelei pentru Integritate (Network for Integrity), alături de Înalta Autoritate pentru Transparenţa Vieţii Publice (https://www.hatvp.fr/) din Franţa, care va ocupa funcţia de Preşedinte, pentru un mandat de doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alegerea ANI ca Vicepreşedinte, de către membrii Reţelei pentru Integritate, a avut loc în cadrul celei de-a doua sesiuni plenare a organizaţiei, care se desfăşoară în această perioadă în Mexic.

Împreună cu partenerii francezi, ne propunem ca în următorii doi ani să promovăm Reţeaua pentru Integritate la nivel internaţional, inclusiv prin atragerea de noi membri şi prin creşterea vizibilităţii asupra activităţilor pe care le desfăşurăm. Obiectivul principal al Reţelei rămâne, fără doar şi poate, implicarea continuă în ceea ce priveşte dezvoltarea culturii de integritate, etica şi transparenţa la nivel internaţional”, a declarat Bogdan Stan, Preşedintele ANI, în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului.

Reţeaua pentru Integritate (http://www.networkforintegrity.org/) reprezintă o iniţiativă internaţională formată din 14 instituţii independente cu rol în prevenirea corupţiei de pe 4 continente, înfiinţată la Paris în urmă cu doi ani, cu scopul de a promova principiile de bună guvernare.

Reţeaua pentru Integritate este prima platformă internaţională care vizează exclusiv domeniul integrităţii şi, alături de ANI, este formată din instituţii din Franţa, Grecia, Ucraina, Letonia, Coreea de Sud, Peru, Mexic, Senegal etc., autorităţi cu atribuţii în managementul declaraţiilor de avere şi de interese, prevenirea şi sancţionarea conflictelor de interese, a incompatibilităţilor sau a averilor nejustificate.

Platforma a fost creată cu scopul de a facilita schimbul de experienţă şi de bune practici în domeniul transparenţei declaraţiilor de avere şi de interese, a metodelor de investigare a incidentelor de integritate şi de a crea cadrul necesar pentru a ajuta statele care doresc să implementeze sisteme similare de integritate.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.