Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că numitul CAZACU MARIUS CORVIN s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 octombrie 2010 – 12 noiembrie 2014, întrucât atribuţiile exercitate ca funcţionar public - şef serviciu Buget Finanţe, Contabilitate, Impozite şi Taxe Locale în cadrul Primăriei Segarcea, potrivit fişei postului, au fost în legătură directă/indirectă cu funcţiile de expert contabil şi trezorier deţinute în sectorul privat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiazã – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

CAZACU MARIUS CORVIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activitătii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Natională de Integritate îsi exercită atributiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidentialităţii, impartialităţii, independentei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum si al dreptului la apãrare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.