Începând de vineri, 16 februarie, ANMDM a pus la dispoziţia publicului prin postarea pe site-ul instituţiei (www.anm.ro), doua baze naţionale de date, după cum urmează:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1. Baza naţională de date a producătorilor cu sediul în Romania, care introduc dispozitive medicale pe piaţă sub propriul nume / al reprezentanţilor autorizaţi în UE care introduc pe piaţa din Romania dispozitive medicale fabricate de producători cu sediul social care nu se află pe teritoriul UE.

2. Baza naţională de date cu dispozitivele medicale puse în funcţiune pe teritoriul Romaniei, în baza notificarilor distribuitorilor acestora.

Aceste baze de date, disponibile pentru consultare la adresa https://www.anm.ro/nomenclator-dm/,  conţin totalitatea înregistrarilor până la 15.02.2018 şi vor fi actualizate periodic.

Preşedintele ANMDM, dr. Alexandru Velicu, a subliniat importanţa acestui catalog, ce oferă pacienţilor posibilitatea de a verifica dispozitivul medical primit, începând de la rame pentru ochelari de vedere, implanturi dentare sau stimulatore cardiace, până la echipamente medicale de înaltă performanţă, precum computer tomograf.Publicarea acestor baze de date reprezintă un pas important, oferind acces rapid la informaţii referitoare la producătorii români de dispozitive medicale clasă scăzută de risc, care introduc pe piaţă dispozitive medicale producţie proprie şi, de asemenea, informaţii referitoare la dispozitivele medicale care au fost puse în funcţiune la un moment dat pe piaţă şi la distribuitorii acestor dispozitive medicale.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) este o instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, înfiinţată prin OUG nr.72 din 30 iunie 2010 privind reorganizarea unor instituţii din domeniul sanitar, precum şi pentru modificarea unor acte normative din domeniul sănătăţii, ca urmare a comasării prin fuziune a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Oficiului Tehnic de Dispozitive Medicale. Organizarea şi funcţionarea ANMDM au fost aprobate prin HG nr.734 din 21 iulie 2010, cu modifiările şi completările ulterioare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.