”Modernizarea României înseamnă realizarea unor lucrări mari de infrastructură, înseamnă autostrăzi, drumuri expres, poduri, căi ferate de mare viteză sau unităţi de producţie a energiei. De asemenea, modernizarea ţării noastre înseamnă, însă, accesul gospodăriilor la utilităţi de bază, la apă curentă, canalizare, electricitate sau gaze naturale, înseamnă şcoli reabilitate şi modernizate, unităţi sanitare bine dotate, străzi asfaltate, locuri de joacă pentru copii şi spaţii destinate recreerii persoanelor vârstnice. Modernizare înseamnă comunităţi cu investiţii publice şi private, înseamnă siguranţa cetăţeanului, locuri de muncă pentru tineri şi salarii decente, înseamnă un standard de viaţă pe care românii să îl resimtă în fiecare zi, în comunitatea în care trăiesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din primul an de mandat ca parlamentar, am militat constant pentru asigurarea unei finanţări adecvate pentru administraţiile publice locale, pentru asigurarea veniturilor necesare, atât pentru acoperirea cheltuielilor curente, cât şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii esenţiale pentru comunităţile locale. Această reformă necesară, în special pentru administraţiile publice locale din judeţele mai puţin dezvoltate, care nu au de unde să colecteze venituri bugetare suficiente, trebuie să reprezinte o prioritate a viitoarelor analize privind modul de finanţare a administraţiei publice locale.

Graţie proiectelor de investiţii demarate de Partidul Naţional Liberal, în special cele susţinute prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, multe dintre proiectele aşteptate de comunităţile din judeţul Suceava au primit finanţare şi sunt în curs de realizare. Mai mult decât atât, majoritatea primarilor din comunele sucevene îşi doresc ca ritmul investiţiilor de interes local să fie accelerat, iar numărul de proiecte benefice pentru comunitate să crească. Tocmai de aceea, este important să asigurăm o finanţare corectă a primăriilor care fac din investiţiile utile pentru oameni o prioritate reală.

Mă bucură faptul că actuala coaliţie de guvernare a reuşit să impună un ritm accelerat pentru marile proiecte de infrastructură şi să continue proiectele bune de investiţii demarate în perioadele în care PNL a condus Guvernul României. Nu poţi să nu priveşti cu satisfacţie progresele înregistrate pe autostrăzile din Moldova sau modul în care tot mai multe gospodării au acces la utilităţi de bază. De aceea, îmi doresc ca, indiferent de provocările şi constrângerile bugetare, Guvernul să facă toate eforturile pentru a continua să susţină politica investiţională. Investiţiile sunt singura garanţie pentru modernizarea României, pentru eliminarea decalajelor de dezvoltare şi pentru asigurarea unui trai decent pentru fiecare cetăţean român.

 

          Ioan BALAN, 

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.