Protectia datelor din spatiul virtual a devenit, ca urmare a modului in care a evoluat societatea, la fel de importanta ca protejarea bunurilor si a proprietatilor materiale. Aceasta realitate este deplin inteleasa in mediul de business, astfel incat angajatorii ii apreciaza din plin pe angajatii sau potentialii angajati care au in CV si absolvirea unui curs de securitate cibernetica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cine sunt autorii atacurilor online?

In cadrul unui curs securitate cibernetica de la Brightway, participantii invata cat de importanta este identificarea autorului atacului sau al amenintarii. Pornind de aici, isi pot da seama care sunt scopurile urmarite, dar si cele mai eficiente metode de aparare.

Exista, de exemplu, hackeri independenti, care uneori ataca diferite platforme online pur si simplu pentru a-si testa abilitatile ori a-si dovedi calitatile in fata unor prieteni. Altii patrund in sistemele informatice si produc diferite daune din motive ideologice sau politice.

Pe de alta parte, atacurile pot veni de la grupuri infractionale organizate, care urmaresc castiguri financiare. Acestea cauta sa fure identitatea unor persoane ori sunt la originea unor fraude online de mari dimensiuni, care se pot solda chiar si cu falimentul unor companii.

Alti potentiali agresori pe care inveti sa ii identifici la un curs de securitate cibernetica sunt spionii platiti de companii rivale fie pentru a intra in posesia datelor firmelor concurente, fie pentru a perturba in mod serios activitatea acestora si pentru a diminua increderea partenerilor de a afaceri sau a potentialilor clienti.

O alta mare categorie de atacuri este reprezentata de cele sponsorizate de state agresoare ori aflate in aliante politice ori economice rivale. Prin astfel de actiuni dusmanoase, ele incearca sa perturbe functionarea unor institutii sau a unor actori economici cheie.

Cele mai frecvente amenintari

La un curs de securitate cibernetica vei afla ca cel mai comuu tip de atac este asa-numitul „malware“, un program care se infiltreaza intr-un sistem prin convingerea unui utilizator sa acceseze un link dubios ori sa descarce dintr-un email un atasament infectat. Odata intrat in sistem, un malware monitorizeaza datele, trimite informatii esentiale sau poate sa distruga documente ori sistemul in ansamblu. De aceea, protectia fata de astfel de amenintari este esentiala.

Daune majore pot sa produca si atacurile de tip phishing, care folosesc denumirea sau imaginea unor surse aparent legitime, pentru a insela utilizatorii de buna credinta/ Alte modalitati folosite frecvent sunt furtul parolelor prin diferite metode, astfel incat este obligatoriu sa cunosti cateva reguli de baza referitoare la crearea, folosirea si protejarea parolelor.

Care este cel mai bun curs de securitate cibernetica?

Indiferent de domeniul in care activeaza sau vor sa se angajeze si chiar daca au ori nu competente tehnice specifice, toti profesionistii pot avea de castigat de pe urma participarii la trainingul  Cyber Security Awareness, organizat de echipa Brightway®, cu o experienta de doua decenii in conceperea unor programe de dezvoltare personala si profesionala.

Programul contine module care acopera subiecte precum Malware Awareness, Password Security, Social Engineering, Email Security, Phishing Awareness. Asadar, participantii invata sa se apere de mai multe tipuri de atacuri, indiferent cine le initiaza.

Absolvirea acestui curs securitate cibernetica va fi apreciata la orice interviu de angajare si iti va oferi o sansa in plus pentru ocuparea unei pozitii superioare, in domeniul economic in care vrei sa iti construiesti o cariera. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.