Pandemia de COVID-19 a schimbat radical vietile miliardelor de oameni care au navigat si inca navigheaza acest eveniment fara precedent in acest secol. Faptul ca felul in care percepem interactiunile sociale a fost transformat total este deja bine cunoscut, insa urmele lasate de cei doi ani de restrictii sunt si mai adanci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pandemia a avut pentru unele persoane niste parti pozitive: mai mult timp petrecut cu familia, posibilitatea de a face economie la timp prin impartirea intre activitatile casnice si cele de la munca, mai multi bani in portofel datorita lipsei tranzitului in sistemul WFH si asa mai departe. Insa, este clar ca exista si parti nagative.

Obiceiurile nocive ale epocii COVID-19

  1. Lipsa exercitiului fizic

Cum la un moment dat chiar toate salile de sport din Romania s-au inchis usile pe perioada restrictiilor dure anti-COVID, cei care depindeau de aparatele si de cursurile de acolo s-au vazut nevoiti sa renunte la practica, daca nu au reusit sa se impace cu exercitiile de acasa ca si alternativa. Mai mult, sistemul WFH a dat peste cap si rutina mersului pe jos pe care anumiti oameni il practicau pe drumul catre si dinspre job. Astfel, exista in prezent suficiente persoane care au cazut in patima sedentarismului, un obicei foarte nociv.

  1. Obiceiuri alimentare haotice

Intr-adevar, sunt oameni care se bucura de o alimentatie mai bogata ca urmare a timpului petrecut acasa. Insa, totodata exista si persoanele care depindeau de structura orei de pauza de masa si de drumul catre si de la job pentru a isi organiza meniul. In lipsa unei conditionari clare de acest timp, anumiti oameni mananca acum printre imbucaturi si dau uneori uitarii si pauza de masa.

  1. Adoptarea unor vicii pentru a face fata stresului

Pandemia a fost si este o sursa uriasa de stres chiar si pentru oamenii care nu au avut contact direct cu virusul. Drept urmare, ca in cazul oricarui moment traumatic, sunt oameni care au incercat sa isi gaseasca alinare in vicii precum jocurile de noroc, alcoolul sau tigarile. Anumiti fumatori s-au vazut fara posibilitatea de a lua pauza de tigara si au trecut la tigari electronice, precum cele de la Fumezi.com, pentru a se acomoda sistemului WFH.

  1. Rarirea iesirilor in oras

Dupa ce izolarea sociala a fost conceptul care a definit doi ani de pandemie, nu este de mirare ca subconstientul continua sa vada socializarile in public ca pe un pericol. Poate si fara sa ne dam seama, multi dintre noi am rarit intrevederile cu amicii sau suetele in oras, tocmai pentru ca erau ultimul lucru pe care era indicat sa il facem. Astfel prelungim izolarea, un fenomen care deja isi arata coltii prin urmari precum anxietate si depresie.

  1. Consum excesiv de social media

Daca inainte eram obligati de circumstante cum ar fi mersul la birou sau iesirile la club sa petrecem mai putin timp in afara spatiilor de social media, iata ca pandemia a dat peste cap si aceasta ordine. Timpul indelungat petrecut acasa a venit la pachet cu mai multe scroll-uri pe canalele de social media, dar si mai multe binge-uri pe platforme de streaming. Si cum este bine stiut, expunerea in exces la ecranele device-urilor noastre nu este un obicei deloc benefic.

Iata, asadar, principalele obiceiuri negative cu care majoritatea oamenilor raman de pe urma pandemiei de COVID-19. Din fericire, revenirea la normalitate este posibila si in cazul lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.