Dimineţile pot fi dificile, mai ales dacă nu eşti o persoană extrem de matinală, motiv pentru care şi energia ta poate fi destul de scăzută. Însă, dacă îţi doreşti să intri în ritm cât mai rapid, poţi introduce în rutina ta câteva obiceiuri care să-ţi dea mult mai multă energie şi care să-ţi schimbe starea de spirit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 5 obiceiuri pe care le poţi introduce în rutina ta de dimineaţă:

1. Duş cu apă ceva mai rece

Deşi la prima vedere nu sună tocmai plăcut, duşul cu apă rece este unul dintre cele mai eficiente moduri prin care tu te poţi trezi complet şi îţi poţi activa corpul. Pe lângă efectul revigorant pe care îl are, un astfel de obicei realizat pe termen lung are multiple beneficii: ajută la accelerarea metabolismului şi îţi creşte imunitatea.

2. Exerciţii fizice

Imediat după ce te-ai trezit poţi face câteva minute de activitatea fizică, urmată de un stretching de cel puţin 10 minute. În acest fel, sângele se va mişca mai repede şi îţi vei activa întreg corpul. Nu e necesar să faci exerciţii complexe sau solicitante, ci limitează-te la mişcările clasice, pe care le-ai învăţat încă din şcoala primară.

3. Ia un mic dejun sănătos şi consistent

Acesta este unul dintre obiceiurile ce nu trebuie să lipsească din rutina ta. Micul dejun este una dintre cele mai importante mese din zi, care îţi şi dă energie pentru o bună perioadă timp. Acesta trebuie să fie cât mai nutritiv, iar dacă nu apuci să-l iei, optează pentru un fresh de fructe, bogat în vitamine. Îţi poţi face singur sucul, cu ajutorul unui storcător de fructe, pe care îl poţi achiziţiona de pe altex.ro.

4. Hidratează-te corespunzător

După o noapte întreagă în care corpul tău nu a primit apă, dimineaţa e momentul oportun pentru o rehidratare. Pe lângă asta, un pahar cu apă băut pe stomacul gol îţi va stimula metabolismul şi te va ajuta la digestie.

5. Pregăteşte-ţi ziua

Dacă vrei să ştii ce şi cum ai de făcut în acea zi, atunci ia-ţi 10 minute şi în timp ce îţi bei cafeaua planifică tot ce ai de rezolvat în acea zi, indiferent că vorbim despre taskurile personale sau despre task-urile de la job. În acest fel vei vedea cu exactitate ce trebuie să rezolvi urgent sau de ce lucruri ai nevoie.

Chiar dacă la început o să ţi se pară prea greu să faci astfel de activităţi este important să le incluzi treptat şi să încerci să le faci constant. În acest fel vei observa că corpul tău se va obişnui şi uşor-uşor vor face parte din ritmul tău. Totodată, nu trebuie să incluzi toate activităţile menţionate anterior, ci le poţi implementa doar pe cele care îţi fac plăcere. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.