Orice echipament care este alimentat la reţeua electricӑ sau orice tip de instalaţie din zona de electricitate, are nevoie de mӑsuri de siguranţӑ, de sisteme puse la punct pentru a avea rezultatele dorite. Astfel, este important sӑ existe o ȋmpӑmȃntare bine construitӑ, care sӑ fie testatӑ şi care sӑ aibӑ aprobӑrile necesare. Iatӑ 5 elemente pe care trebuie sӑ le cunoşti legat de testarea rezistenţei de ȋmpӑmȃntare şi despre modul ȋn care aceasta este construitӑ:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

1.     Ai nevoie de cele mai bune echipamente profesionale pentru a testa ȋntr-un mod corect ȋmpӑmȃntarea realizatӑ

Cel mai important element de care trebuie sӑ ţii cont ȋn cazul testӑrii rezistenţei de ȋmpӑmȃntare este faptul cӑ trebuie folosite echipamente profesionale de calitate şi care au precizie şi o multitudine de funcţii care te pot ajuta sӑ faci determinӑri corecte. De asemenea, trebuie sӑ ştii cӑ ai nevoie de specialişti care sӑ facӑ instalaţiile electrice, care sӑ construiascӑ ȋmpӑmȃntarea şi care sӑ o testeze.

2.     Existӑ multiple tehnici pentru a face testarea

Existӑ mai multe tipuri de tehnici care sunt folosite pentru a testa rezistenţa ȋmpӑmӑntӑrii. Acestea vor fi folosite de cӑtre specialişti ȋn funcţie de situaţiile specifice. Cele mai cunoscute sunt metoda tehnicӑ, metoda ce implicӑ un cleşte de curent, metoda care are la bazӑ folosirea a doi cleşti de curent, metoda denumitӑ „a impulsului”. Este important sӑ ştii cӑ fiecare dintre acestea poate conduce cӑtre rezultatele dorite, iar alegerea este fӑcutӑ ȋn funcţie de nevoile din cadrul proiectului existent.

3.     Solul ȋn care este direcţionat curentul este important şi trebuie sӑ fie ales cu grijӑ

Solul care este disponibil poate influenţa masiv rezultatul ȋmpӑmȃntӑrii. De aceea este important sӑ fie folosite materialele potrivite pentru un sol nisipos sau pentru unul foarte umed, etc.

4.     Izolaţiile sunt importante şi materialele folosite trebuie sӑ fie bine poziţionate şi de calitate

Izolaţiile sunt un element semnificativ ȋn determinarea calitӑţii ȋmpӑmȃntӑrii. De aceea, ele trebuie sӑ fie realizate din materialele potrivite şi sӑ fie folosite corect. Este necesar sӑ fie alese materiale care au o bunӑ rezistenţӑ ȋn timp pentru a evita deteriorarea ȋntregului sistem.

5.     Principalul motiv al testӑrii este protejarea vieţii omeneşti

Existӑ ȋntotdeauna grija ce ţine de protecţia sistemelor utilizate, a banilor investiţi ȋntr-un anumit tip de protiect, ȋnsӑ, de cele mai multe ori, este cu adevӑrat important sӑ fie pus accentul pe siguranţa persoanelor. Astfel, ȋn cazul ȋn care ȋmpӑmȃntarea nu este bine construitӑ, principalele situaţii neplӑcute care pot avea loc, vor afecta oamenii care se aflӑ ȋn spaţiul respectiv. Desigur, acesta este un scenariu de nedorit şi este puţin probabil. Cea mai des ȋntȃlnitӑ situaţie este cea care implicӑ defectarea echipamentelor sau a altor sisteme electrice. Pentru a putea evita aceste variante ce vor afecta oamenii, este important sӑ apelezi la protecţiile necesare, prin a construi ȋmpӑmȃntare de calitate şi prin a face testӑrile corecte. Poţi cumpӑra testere bune de la Bitmi pentru a realiza corect testarea rezistenţei ȋmpӑmȃntӑrii.   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.