Da Vinci Xi reprezintă un sistem operator ce a revoluţionat lumea chirurgiei robotice moderne. Tehnologia pe care o analizăm astăzi le oferă chirurgilor posibilitatea de a efectua proceduri complexe cu o precizie mai mare, spre deosebire de metodele tradiţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dinamica roboticii chirurgicale Da Vinci Xi este simplu de înţeles: specialistul utilizează un robot cu ajutorul unei console conectate la un terminal separat de masa pe care se află pacientul, având control deplin asupra funcţionalităţilor acestei tehnologii medicale. 

Robotul reproduce cu o acurateţe excepţională mişcările mâinilor chirurgului, minimizându-se astfel riscul de eroare umană. Acest lucru este posibil datorită unui sistem de transmisie a mişcărilor ce filtrează tremurul natural al mâinilor. Află mai multe despre beneficiile acestei tehnologii moderne! 

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

1. Da Vinci Xi: precizie chirurgicală superioară

Un robot Da Vinci Xi îi permite chirurgului să efectueze operaţii cu o acurateţe de neegalat prin metodele tradiţionale. Acest lucru este posibil datorită funcţiilor motrice uimitoare ale aceste tehnologii.

Cu ajutorul acestora, specialistul poate manipula instrumentele chirurgicale cu o precizie pe care mâna umană nu o poate obţine. De altfel, chirurgia robotică a demonstrat o precizie mai mare în comparaţie cu cea tradiţională, ceea ce a dus la rezultate postoperatorii mai bune.

2. Reducerea nivelului de durere şi a timpului de recuperare

Deoarece inciziile realizate cu ajutorul tehnologiei de chirurgie robotică Da Vinci Xi sunt mult mai mici decât realizate manual, pacienţii se confruntă cu dureri de o intensitate mult mai redusă, în etapa de recuperare postoperatorie. 

Mai mult decât atât, rezultatele studiilor efectuate până în prezent indică faptul că utilizarea acestei tehnologii medicale moderne are un impact pozitiv şi asupra timpului de recuperare. Mai mult decât atât, roboţii utilizaţi în chirurgie pot asigura o rată a complicaţiilor postoperatorii mult mică.

3. Îmbunătăţirea semnificativă a detaliilor observate în operaţie

Sistemul Da Vinci Xi oferă chirurgilor o imagine tridimensională şi de înaltă definiţie a zonei asupra căreia acţionează. De la un caz la altul, intervenţiile chirurgicale presupun un nivel de acurateţe foarte ridicat, vital în cazul unor proceduri desfăşurate pe zone ce pot măsura doar câţiva milimetri pătraţi. 

Vizualizarea optimă pusă la dispoziţie de această tehnică medicală modernă permite o identificare mai precisă a zonelor afectate (ex: formaţiuni tumorale pe ţesuturi greu accesibile, disfuncţionalităţi dificil de observat cu ochiul liber la nivelul sistemului vascular etc.), ceea ce duce la rezultate chirurgicale mai bune.

4. Acces optimizat al chirurgului către zonele dificile

Un alt beneficiu important, generat de utilizarea tehnologiilor robotice în chirurgia modernă, este accesul îmbunătăţit la zonele dificile. Braţele robotului Da Vinci Xi pot accesa zone ale corpului, spre care poate fi dificil de ajuns prin metodele chirurgicale tradiţionale.

Astfel, numărul de intervenţii ce pot fi realizate minim invaziv creşte, deschizând noi posibilităţi în domeniul chirurgiei. Mai mult decât atât, dublat de beneficiul vizualizării optime, accesul optimizat permite o creştere a ratei de succes într-un număr variat de intervenţii operatorii. 

5. Aplicabilitate pe o gamă extinsă de patologii

Chirurgia robotică Da Vinci Xi a îmbunătăţit semnificativ tratamentul, în cazul unei liste variate de afecţiuni cardiovasculare şi oncologice: cancerul de prostată, cancerul de stomac, cancerul de colon. De exemplu, în cazul intervenţiei chirurgicale pentru cancerul de prostată, sistemul Da Vinci Xi permite realizarea unei prostatectomii cu o precizie mult mai mare, comparativ cu opţiunea intervenţiei chirurgicale manuale. 

Acest lucru reduce semnificativ riscul de complicaţii şi îmbunătăţeşte rezultatele postoperatorii. Mai mult decât atât, utilizarea sistemului Da Vinci Xi poate reduce riscul de impotenţă şi incontinenţă, două dintre cele mai comune complicaţii ale prostatectomiei tradiţionale. 

Chirurgia robotică Da Vinci Xi reprezintă o opţiune de ultimă generaţie pentru realizarea cu succes a numeroase proceduri chirurgicale. Cu toate acestea, este important ca pacienţii să fie bine informaţi înainte de a lua o decizie în ceea ce priveşte tratamentul lor.

Aşadar, îţi recomandăm să soliciţi toate informaţiile de care ai nevoie, privind posibila realizate a unei intervenţii de acest tip în cadrul Spitalului Memorial Băneasa, ce dispune de cel mai avansat sistem chirurgical robotic din lume: Da Vinci Xi.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.