Indiferent dacă te muţi la casă nouă sau renovezi locuinţa actuală, trebuie să acorzi neapărat atenţie sistemului de iluminare. Alegerea corpurilor de iluminat poate părea o provocare pentru foarte multă lume, dat fiind că pe piaţă există o multitudine de produse din care poţi alege. Aşadar, este necesar să ţii cont de câteva criterii esenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce criterii trebuie să ai în vedere când achiziţionezi corpuri de iluminat?

Dimensiunile camerelor

Pentru început, înainte de a face orice demers privind procesul de achiziţie a corpurilor de iluminat, este absolut necesar să ţii cont de tipul de încăpere şi dimensiunile acesteia. Corpurile de iluminat nu trebuie să fie nici prea mici, nici prea mari, ci trebuie să se încadreze perfect în peisaj pentru a contribui la un efect vizual plăcut din toate punctele de vedere.

De exemplu, într-o bucătărie sau un dormitor spaţios, o alegere excelentă este reprezentată de pendul, însă şi alte tipuri de lustre sunt binevenite atâta timp cât sunt alese cu responsabilitate. În acest sens, pe Homelux.ro ai la dispoziţie o gamă variată de corpuri de iluminat pentru casă, astfel încât să alegi exact ceea ce ai nevoie şi ţi se potriveşte.

Stilurile de amenajare

Un alt criteriu important pe care nu trebuie să îl ignori este reprezentat de stilurile de amenajare pe care doreşti să le conturezi în locuinţă. Pentru a nu crea un dezechilibru vizual, este important să ai grijă la corpurile de iluminat pe care le alegi, întrucât acestea au un rol semnificativ în ceea ce priveşte asigurarea unui design armonios.

Astfel, în funcţie de preferinţele pe care le ai şi de caracteristicile stilului de amenajare mult dorit, poţi opta pentru corpuri de iluminat retro, moderne, elegante şi multe altele.

Culoarea luminii

Lumina pe care o au corpurile de iluminat contează foarte mult deoarece lumina caldă este recomandată cu precădere în spaţiile în care doreşti să te relaxezi şi odihneşti, iar cea rece în încăperile în care vrei să lucrezi sau să desfăşori diverse activităţi casnice. În plus, este esenţial să ai în vedere ce becuri se potrivesc cu corpurile de iluminat pe care le doreşti şi să ai grijă ca tipul de lumină să nu le schimbe aspectul şi să creeze un efect nedorit.

Poziţionarea ferestrelor

Ţinând cont de poziţionarea ferestrelor şi de nivelul de lumină naturală captat în interior, îţi va fi mult mai uşor să legi şi amplasezi corpurile de iluminat în zonele potrivite. Indiferent dacă vorbim despre lustre, lămpi sau alte accesorii, acestea trebuie poziţionate strategic, astfel încât să fie de ajutor odată cu lăsarea serii.

Bugetul

În final, este indicat să acorzi atenţie şi bugetului, fiind foarte util să îţi aloci o anumită sumă pentru achiziţionarea corpurilor de iluminat. În acest fel, îţi va fi mult facil să faci o selecţie a produselor care se încadrează în limitele bugetului tău ţinând cont de criteriile menţionate anterior.

Prin urmare, alegerea corpurilor de iluminat este o misiune importantă în care merită să te implici. Ţine cont de aspectele prezentate şi fă alegeri inspirate şi inteligente de care să te bucuri o perioadă lungă de timp.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.