Unul din cei mai mari producatori de tigarete din lume, Philip Morris International va investi 490 milioane de euro in reconversia fabricii din Otopeni, construita acum 20 de ani, dintr-o unitate de productie a tigaretelor intr-una concentrata pe noua tehnologie IQOS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispozitivele electronice IQOS incalzesc tutunul, fara a-l arde, astfel nu genereaza fum sau scrum. Functioneaza pe baza unor rezerve de tutun numite Heets, rezultatul unor investitii de 3 milioane de dolari si al cercetarilor a peste 400 de oameni de stiinta, angajati de compania americana. Reprezinta o alternativa ce reduce substantial efectele nocive ale fumatului de tigarete clasice, potrivit reprezentantilor companiei.

 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fabrica romaneasca va produce primele rezerve Heets pana la finalul anului 2017, dupa prima etapa a procesului de retehnologizare, estimat a se sfarsi in 2020. Astfel, se va alatura celorlalte 2 unitati de productie a Heats-urilor din Italia si Germania. Pana in 2018, Philip Morris International estimeaza o capacitate de productie anuala de aproximativ 100 miliarde de rezerve de tutun. Mai mult, investitia din fabrica de la Otopeni va aduce in economia romaneasca si 300 de noi locuri de munca.

 

„Investitia noastra in Romania demonstreaza in continuare angajamentul nostru fata de un viitor in care produsele fara fum de tutun inlocuiesc in cele din urma tigarile ", a declarat André Calantzopoulos, CEO al PMI. „Suntem incurajati de cei 2.9 milioane de fumatori din intreaga lume care au renuntat deja la fumat si au trecut la IQOS. Ne asteptam ca acest trend sa continue, iar retehnlogizarea unitatii din Romania ne va ajuta sa satisfacem cererea in crestere de la fumatorii adulti pentru alternative mai bune ale tigarilor".

 

IQOS a fost lansat in 2014, in Japonia si Italia. In Romania, IQOS si tigaretele HEETS sunt disponibile pe piata de la sfarsitul anului 2015, in majoritatea oraselor mari, insa noua fabrica de la Otopeni va mari capacitatea de productie si implicit, disponibilitatea pe piata din Romania a acestui nou mod de a fuma.

 

Fabrica Philip Morris International din Romania este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investitii constante in liniile de productie. Fabrica a fost construita la patru ani dupa ce Philip Morris International a deschis o reprezentanta oficiala in Bucuresti in 1993.

 

„Cei peste 2,9 milioane de fumatori adulti care au renuntat la fumat si au devenit utilizatori IQOS confirma viziunea companiei de oferi o alternativa acestora. De aceea, este foarte important pentru noi sa avem capacitatea de a raspunde acestor cerinte si de a veni in intampinarea lor cu produse fara fum, lucru ce va fi realizat si prin transformarea fabricii din Romania”, a declarat Christos Harpantidis, Managing Director al Philip Morris Balkans.

 

Philip Morris International Inc. (PMI) este liderul mondial al industriei de tutun; detine sase dintre top 15 marci si produse la nivel international ce sunt comercializate in peste 180 de piete. În Romania, compania comercializeaza astazi aproape 40 de variante de marci si are peste 800 de angajati. Cercetarile pe care compania le conduce incepand din anul 2008 au dus la dezvoltarea si comercializarea produselor cu risc redus in care se incadreaza si IQOS, o alternativa la fumatul traditional.

Sursa info.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.