Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021 debutează în acest weekend cu Trofeul Casa Auto Timişoara. Primul eveniment automobilistic din acest an, dedicat exclusiv doamnelor şi domnişoarelor, a strâns pe lista de start peste 60 de concurente şi 48 de maşini, un număr record pentru etapa Women Rally desfăşurată pentru al treilea an la rând în Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pasionatele de maşini s-au înscris din toată ţara, mai exact din 15 judeţe, Bucureşti, Harghita, Vaslui şi Brăila fiind printre cele mai îndepărtate de oraşul gazdă. Evenimentul începe vineri, 25 iunie, cu un briefing premergător concursului, unde organizatorii şi participantele vor discuta toate detaliile ce ţin de regulament şi program, pentru ca totul să se desfăşoare impecabil.

Participantele vor fi prezentate alături de maşinile lor în centrul oraşului Timişoara, la startul festiv care va avea loc vineri seara în piaţa Iancu Huniade, începând cu ora 19:00. Tot aici va avea loc premierea laureatelor ediṭiei 2020.

Concursul se va desfăşura efectiv sâmbătă, pe 26 iunie, începând cu ora 10:00, pe un traseu special amenajat la Shopping City Timişoara. Organizatorii le-au pregătit concurentelor atât viraje de viteză, cât şi ace de păr sau şicane unde îşi vor demonstra agilitatea la volan. Vor fi două manşe de concurs în care concurentele iau startul pe rând, fiind cronometrate la sutimi de secundă. Toată acţiunea va putea fi urmărită live pe canalul de facebook şi pe website-ul Women Rally.

Ca şi până acum, concurentele de la etapele Women Rally vor puncta într-una din cele 5 clase, constituite conform regulamentului, în funcţie de capacitatea motorului şi de gradul de modificare a maşinii. Clasele 1, 2 şi 3 sunt dedicate maşinilor de stradă fără modificări, cu motor termic. Women Rally este astfel locul perfect pentru a face primii paşi în motorsport cu costuri minime şi folosind maşinile personale, organizatorii punând la dispoziţia concurentelor chiar şi căşti şi cagule, necesare pentru ca totul să se desfăşoare în siguranţă.

Clasa 4 este dedicată maşinilor electrice şi aliniază la start cinci concurente la prima etapă din acest sezon. Susţinută de George, primul banking inteligent din România, este dovada faptului că Women Rally accelerează alături de parteneri vizionari către un viitor mai verde, sustenabil.

Dacă în 2020 Ligia Barbu a fost deschizătoarea de drum în clasa 5, cea dedicată maşinilor modificate sau posesoarelor de licenţă, acum această clasă se dezvoltă frumos cu opt concurente înscrise la Timişoara. Angela Sautea, campioana Women Rally 2020, a trecut şi ea de la clasa 1 la clasa 5, modificându-şi modelul Renault Clio. Totodată, Angela a mai făcut un pas în motorsport în 2021, fiind acum şi copilot licenţiat în Campionatul Naţional Rally 2: Abia aşteptam să înceapă Women Rally, îmi era pur şi simplu dor să fiu la volan, în ultima vreme fiind doar în scaunul din dreapta la competiţii. După câştigarea Women Rally 2020, am decis împreună cu prietenul meu să trecem la profesionişti. Obţinând licenţă de copilot, am decis să mă înscriu în cadrul Women Rally la clasa 5. Nemaivând posibilitatea să punctez în clasamentul general, presiunea este mai mică şi îmi doresc să avem o etapă frumoasa cu multa bună dispoziţie. Nu am adus foarte multe îmbunătăţiri maşinii deoarece o folosesc zi de zi, făcând naveta cu ea. În clipa în care am achiziţionat-o am pus piese top end iar upgrade-ul a fost la motor, adică un soft care a ridicat puterea la 115 cai şi pop and bangs, dar şi la anvelope, pentru că voi folosi softuri şi medii de rally.” a spus Angela Săutea, campioana Women Rally 2020.

Concurentelor li se alătură 3 maşini de securitate marca Mercedes-Benz puse la dispoziţie de Casa Auto Timişoara, care vor parcurge traseul în deschiderea concursului. Acestea vor fi pilotate de Laura Savu, organizator Women Rally, care o va avea în dreapta pe gimnasta Simona Amânar Tabără, de pilotul de raliuri Cristiana Oprea şi de Mirela Castelli, director marketing Casa Auto Timişoara, care va prezenta noul Mercedes-Benz EQA.

Chiar dacă revin la Timişoara în calitate de ambasador Women Rally, anul acesta voi trăi altfel emoţiile competiţiei, pentru că mama mea a decis să mi se alăture şi s-a înscris în concurs chiar cu maşina mea de stradă! Din această perspectivă, pot observa cu atât mai bine că evenimentele Women Rally au crescut frumos într-un campionat cu adevărat interesant, demonstrând încă o dată că Federaţia Română de Automobilism Sportiv a reuşit să aducă sub umbrela sa o mare varietate de discipline, care se adresează tuturor pasionaţilor de automobilism, indiferent de vârstă, buget sau experienţă.” a declarat Cristiana Oprea, pilot de raliuri şi fondator al platformei Femei în Motorsport.

Cele mai rapide concurente vor fi premiate la festivitatea de premiere din cadrul dineului oficial, care va avea loc sâmbătă seara începând cu ora 19:00. Trofeul Casa Auto Timişoara revine la formatul de dinainte de pandemie şi se va încheia duminică, după un prânz în familia extinsă Women Rally la crama Petro Vaselo.

Toate informaţiile legate de concurente, noutăţile din timpul concursului şi atmosfera Women Rally surprinsă în imagini sunt disponibile pe instagram @womenrally.ro şi pe pagina de facebook a campionatului. Detalii despre regulament, înscriere şi următoarele etape din acest sezon pot fi găsite pe site-ul oficial www.womenrally.ro.

Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service 2021 îmbină testele cronometrate de îndemânare la volan cu oportunităţi de socializare, noţiuni de conducere defensivă şi momente elegante petrecute într-o companie inedită, care împărtăşeşte pasiunea pentru maşini şi ambiţia de auto-depăşire. Împreună, comunitatea Women Rally contribuie la şosele mai sigure, încurajând într-un cadru legal şi sigur dezvoltarea abilităţilor la volan şi responsabilitatea în trafic, pentru toată familia.

Campionatul Naţional Women Rally, ediṭia 2021 este susṭinut de către Bosch Car Service.

Etapa I-a - Timişoara (25-27 iunie 2021) a Campionatul Naţional Women Rally – Bosch Car Service 2021, Trofeul Casa Auto Timişoara, este susţinută de către Casa Auto Timişoara, George, primul banking inteligent din România, şi partenerii gold: Castrol, Parsa Beauty, Catena - Farmacia Inimii, Hotel Melodia, Shopping City Timişoara.

Parteneri silver: AEA Medical, Gerovital, Pensiunea Zefir, Petro Vaselo, Violettes – Boutiques des fleurs, Coca-Cola, Brandocracy, Vittel, Corny.

Parteneri: Primăria municipiului Timişoara, CCIAT Timiş.

Parteneri media: TVR, TVR Timişoara, West City Radio Timişoara,  Livestream Romania, RallyMax, Autoştiri.ro, News Naṭional, GP24.ro, 24auto.ro, Express de Banat, Impact Press, Născut pentru Sport, FireWeb.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul Naţional Women Rally Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Ministerului Tineretului şi Sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.