Un computer personal este un echipament electronic indispensabil, cu utilizări într-un domeniu larg de activităţi, de la cel profesionist, la cel educativ şi pana la entertainment. Practic, nu există activitate pe care computerul să nu o uşureze, dovadă fiind şi vânzările masive ale acestor dispozitive. Persoanele care vor să achiziţioneze un astfel de dispozitiv, mai ales cele cu mai puţină experienţă în domeniul IT, se lovesc de problema alegerii produsului potrivit, având în vedere că pe piaţă există o diversitate de modele cu preţuri şi performanţe ce variază foarte mult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru a face opţiunea corectă cumpărătorii ar trebui să caute răspunsul la unele întrebări esenţiale pentru ca alegerea lor să nu fie prea costisitoare în raport cu necesităţile. Un prim criteriu ar fi dacă au nevoie de mobilitate sau de performanţe la preţuri corecte. De aici rezultă contradicţia alegerii laptopului vs pc, importantă de luat în considerare pentru o opţiune avantajoasă. Dacă eşti interesat să achiziţionezi un echipament performant, cu o investiţie minimă, intră pe site-ul interlink.ro de unde îţi poţi alege produsul dorit.

Iată care sunt cele 4 criterii de care să ţii cont când alegi un computer!

  1. Un criteriu important în alegerea computerului este să se opteze pentru un produs nou sau unul second-hand. Prima categorie are avantajul de a permite obţinerea unor echipamente de ultimă generaţie, cu performanţe sporite şi cu preţuri pe măsură. A doua categorie are ca principal avantaj investiţia mult mai redusă, putându-se, totuşi, achiziţiona modele ce mai pot fi folosite eficient ani buni. În acest sens, cumpărarea unui laptop sh poate să ofere rezultate asemănătoare cu cele obţinute prin utilizarea unui dispozitiv nou, mult mai costisitor;
  2. O parte importantă din preţul unui computer este placa video, valoarea acesteia putând ajunge să reprezinte între un sfert şi jumătate din cea totală. Această componentă este utilă în cazul în care dispozitivul va fi folosit pentru folosirea în aplicaţii cu cerinţe mari, precum editarea foto-video sau gamingul. Dacă dispozitivul va fi utilizat doar pentru filme, muzică şi accesarea internetului, o placă video performantă nu este necesară şi, de aceea, se poate renunţa la ea optându-se pentru un dispozitiv ce are componenta încorporată în placa de bază;
  3. Procesorul este inima computerului, viteza lui contribuind la funcţionarea sa fără probleme. Există mai multe generaţii de astfel de procesoare, de la unele apărute cu câţiva ani în urmă, care încă fac faţă utilizării obişnuite, până la cele de ultimă generaţie, extrem de scumpe şi care pot rezolva cu uşurinţă cerinţe de top. În funcţie de întrebuinţarea ulterioară se va alege un model cu un procesor ce poate răspunde cu brio cerinţelor;
  4. Memoria RAM asigură rapiditatea în utilizarea dispozitivului. Majoritatea computerelor de pe piaţă au între 4 şi 16 GB de RAM. Cele din categoria inferioară sunt destinate utilizării uzuale, pe când cele din zona superioară sunt utile jucătorilor experimentaţi, care au nevoie de resurse suficiente pentru rularea jocurilor abia apărute.

În concluzie, înainte de achiziţionarea unui computer ar trebui să se pună în balanţă câteva criterii care să permită o alegere corectă şi care să nu prilejuiască cheltuirea inutilă a unor sume importante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.