O maşină îţi poate asigura confortul deplasării în oraş, sau pe distanţe mai mari, însă atunci când în familie apar copiii este nevoie de măsuri speciale de transport pentru aceştia. Conform legislaţiei rutiere, copiii cu vârsta sub 3 ani trebuie să fie transportaţi doar în dispozitive auto omologate, în funcţie de înălţimea şi greutatea acestora. Află din acest material care sunt dispozitivele de transport cu care poţi transporta copiii astfel încât siguranţa acestora în trafic să nu fie periclitată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt lucrurile de care ai nevoie pentru a transforma maşina într-un spaţiu sigur:

Scoica auto

Scoica auto este un dispozitiv care te poate ajuta să transporţi în siguranţă bebeluşul încă de la naştere. Scoica poate fi folosită mai ales în primul an de viaţă, aceasta putând fi montată cu uşurinţă în maşină, astfel încât să poată proteja bebeluşul de impact. Pentru un plus de siguranţă poţi opta pentru o scoică Cybex de la Babymatters.ro care poate fi montată în sistem ISOFIX (International Standard Organization Fix) pentru a evita erorile de instalare în funcţie de tipul maşinii pe care o deţii.

O scoică auto îţi va oferi o multitudine de avantaje, cum ar fi siguranţa crescută a copilului în caz de impact, datorită sistemului de prindere şi amortizare, dar şi confortul oferit copilului în timpul transportului. Scoica respectă forma anatomică a corpului, astfel că bebeluşul poate fi poziţionat fără probleme chiar de la naştere.

Foarte important este faptul că scoica auto, cel puţin în primii doi ani ar trebui să fie poziţionată cu spatele la direcţia de mers, din considerente de siguranţă. De asemenea, până la vârsta de 3 ani este nevoie ca pe locurile din spate ale maşinii, lângă copilul aşezat în scaunul auto, să se afle un adult care să supravegheze copilul (aşadar altă persoană decât conducătorul auto).

Scaunul auto

Un scaun auto este cea mai bună soluţie pentru transportul copiilor, mai ales atunci când aceştia încep să crească şi îşi doresc să exploreze vizual peisajele. Scaunul auto are de asemenea rolul de a proteja copilul în cazul unui accident, limitând şi atenuând şocurile şi menţinând copilul pe loc, graţie centurilor de prindere. Legislaţia impune ca transportul copiilor până la 135 cm să se facă doar în scaun auto, acest moment echivalând cu vârsta de 6-8 ani, în funcţie de gradul de dezvoltare a copilului.

Înălţătoare auto sau scaun înălţător

În situaţia în care copilul atinge limita de înălţime pentru scaunul auto, dar încă nu poate folosi centurile, poţi opta pentru un înălţător auto. Legislaţia spune că centurile maşinii trebuie să protejeze copiii, astfel că dispunerea acestora trebuie să se facă în mod corect, la nivelul pieptului, nu la nivelul feţei sau gâtului. Înălţătorul poate face trecerea spre folosirea centurilor pentru locurile din spate, însă dezavantajul acestui produs este acela că, spre deosebire de scaunul auto, nu oferă şi poziţie de somn, ci doar de veghe.

Landoul este o opţiune sigură de transport?

Landoul este un produs care îţi permite o oarecare mobilitate însă nu este un dispozitiv sigur de transport pentru copii în maşină. Neavând sisteme de prindere cu centuri sau alte opţiuni de siguranţă, landoul rămâne doar o soluţie de plimbare a bebeluşilor în primele luni de viaţă, pe cărucior, însă nu şi în maşină.

Transportul copiilor este în mod cert o prioritate, iar fiecare părinte participant la trafic ar trebui să fie atent la detaliile care ţin de produsele cu care pot fi transportaţi cei mici. Alege să te documentezi temeinic cu privire la dispozitivele de transport pentru copii şi alege ceea ce se potriveşte copilului tău, luând în calcul vârsta, înălţimea şi greutatea, dar şi specificaţiile tehnice ale fiecărui produs în parte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.