Dacă de Sărbători cuvintele cheie au fost eleganţă şi maximalism, în ţinute de petrecere cu accesorii preţioase, stilettos, materiale şi croieli sofisticate, toate menite să te pună în valoare şi să fii centrul atenţiei la fiecare party, februarie vine cu o nouă sintagmă: “quiet luxury”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luxul discret este despre eleganţă sobră, minimalism şi rafinament, care nu se impune prin culori puternice, ci vorbeşte prin subtilitate şi face referire la piese extrem de calitative, fie că vorbim despre material, manoperă sau atenţia la detalii.

Probabil ai văzut deja pe reţelele de socializare influenceri şi vedete care au abordat acest stil, acum e rândul tău să îţi creezi o garderobă capsulă din 10 articole aliniate acestui trend.

  1. Ne-am obişnuit să purtăm sneakers indiferent de sezon şi ocazie. E momentul să ne întoarcem la o doză de feminitate şi eleganţă discretă alegând o pereche de botine negre suple cu toc şi vârf ascuţit, potrivite atât pentru pantaloni, cât şi pentru rochii sau fuste. Găseşti modele deosebite de la Guess, Guess by Marciano, Alma en Pena sau Rage Age.
  2. Dacă nu eşti fan tocuri, alege o pereche de loafers moi şi simpatici, sau cu talpă groasă, pe care îi poţi asorta cu şosete în culori complementare. Merg de minune cu pantaloni sau fuste midi şi maxi în trend. Calvin Klein, Kurt Geiger sau Michael Kors au modele superbe din acest tip de pantof, într-o nouă interpretare.
  3. Sacoul purtat fie pe umeri, fie cu mânecile uşor suflecate, răsfrânte sau lăsate, în culoarea alb sau gri este un alt articol vedetă al sezonului. Se poate pune peste o cămăşă office, helancă, tricou, rochie, bustieră sau încheiat direct pe piele, dacă croiala o permite. Alege un articol de calitate din colecţiile Boss, Lauren Ralph Lauren, DKNY sau Max Mara.
  4. Pentru ieşirile prelungite în oraş sau vacanţele la ski, puffer jacket e un must have din raţiuni practice. Dar culoarea, dimensiunea şi stilul se pot adapta trendului actual, în non culori, culori discrete şi cu un croi de calitate. Reprezentative sunt modelele Weekend Max Mara, Marella sau Lauren Ralph Lauren.
  1. Între vremea de sacou şi cea de geacă cu puf, mai ales dacă ai un stil elegant, alege un trench supradimensionat de inspiraţie masculină. Culoarea clasică pentru acest tip de haină e bej, dar alege ce ţi se potriveşte: gri, camel, maro, negru, alb. Ai de unde alege din colecţiile Marella, Patrizia Pepe sau Bruuns Bazaar.
  2. Întotdeauna, în orice garderobă capsulă este menţionată cămaşa albă impecabilă. Aceasta trebuie să fie bine croită şi să te avantajeze, indiferent de siluetă. În acest sezon este baza pentru aproape orice outfit – de la clasicul office la casual sau cocktail. Găseşti modele clasice sau reinterpretări ale mânecii sau gulerului, siluete mai ample sau mai pe corp la Liu Jo, JOOP!, Luisa Spagnoli.
  3. Pantalonii de stofă au revenit în atenţia designerilor şi se pot adapta stilului tău – de la foarte largi şi lungi la croială pană deasupra gleznei, se pot purta cu pulovere, cămăşi şi sacouri. Poţi alege un costum de inspiraţie masculină gri sau negru, să nu mai ai dileme de asortat. Pinko, Elisabetta Franchi, Marella sau Ted Baker sunt branduri care au modele cu un croi impecabil.
  4. Jeanşii sunt mereu în trend şi sunt piese nelipsite din garderoba oricui în zilele noastre, de la bebeluşi la persoane de vârsta a treia. Cea mai versatilă şi confortabilă piesă vestimentară, care acum se poartă în variante bleumarin sau negru, cu croi drept. Calvin Klein Jeans, Guess sau Levi’s sunt opţiuni care merită vizitate.
  5. Elementele masculine ale acestei colecţii – sacou, pantaloni din stofă, cămaşă albă, trench coat trebuie echilibrate cu detalii feminine, cum ar fi o curea subţire care marchează talia şi se potriveşte atât la pantaloni, cât şi la fuste sau rochii, sau chiar peste un sacou sau un palton. Le găseşti în colecţiile Lauren Ralph Lauren, Armani, Pinko.
  6. Atâta sobrietate are nevoie şi de un element jucăuş şi neaşteptat, cum ar fi o microgeantă din paiete, mai mult cu rol de accesoriu strălucitor într-o ţinută funcţională prin excelenţă şi care îţi poate transforma instantaneu look-ul din office în cocktail. Alege un model Love Moschino sau Kurt Geiger şi vei avea o piesă de colecţie.

Probează, găseşte inspiraţie şi înnoieşte-ţi garderoba la început de an în magazinele Modivo şi e-pantofi sau intră pe epantofi.ro si modivo.ro să vezi oferta completă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.