Fie că este vorba despre un prieten, membru al familiei sau partener, cei mai mulţi dintre noi cunosc pe cineva care fumează. E posibil să fi încercat să se lase, dar să fi dat greş din cauza confuziei. Să renunţe complet la tutun şi la nicotină este întotdeauna cea mai bună alegere pe care o pot face. Însă, dacă nu reuşesc acest lucru, există alegeri mai bune decât continuarea fumatului. Când informaţiile sunt disponibile şi formulate clar, norul de confuzie începe să se disipeze, iar fumătorii pot accesa alte alternative pentru a lăsa ţigările în urmă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Îi poţi susţine pe cei dragi în călătoria lor pentru renunţarea la fumat, oferindu-le informaţiile de mai jos:

  1. Este un aspect adesea înţeles greşit, însă cauza principală a bolilor legate de fumat, cum ar fi cancerul pulmonar, o reprezintă nivelul ridicat de substanţe nocive care se află în fumul produs de o ţigară aprinsă.
  2. Pentru toată lumea există opţiuni mai bune. În cazul fumătorilor, produsele fără fum sunt o alegere mai bună decât continuarea fumatului.   Produsele fără fum sunt exact aşa cum le spune numele – fără fum, ceea ce înseamnă că pot produce niveluri considerabil mai mici de substanţe nocive în comparaţie cu ţigările.
  3. Alternativele fără fum, aşa cum sunt produsele care încălzesc tutunul în loc să îl ardă, săculeţii cu nicotină, snus şi ţigările electronice oferă nicotină fără ardere. Nicotina creează dependenţă şi nu este lipsită de riscuri, însă produsele fără fum sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Ca în cazul oricărui produs, este important să te informezi şi să alegi o alternativă fundamentată ştiinţific, testată temeinic şi care provine de la un producător de renume.

Pentru a afla mai multe despre produsele fără fum şi pentru a-i ajuta pe cei dragi să lase ţigările în urmă, accesaţi www.ardereaesteproblema.ro.

(Material realizat cu susţinerea Philip Morris România.)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.