Arderea. Multă lume crede că nicotina este principala vinovată de problemele de sănătate ale fumătorilor. Cu toate acestea, deşi nu este lipsită de riscuri şi creează dependenţă, nicotina nu este principalul duşman. Contrar credinţelor populare, niciuna dintre cele trei afecţiuni asociate fumatului - cancerul pulmonar, boala pulmonară obstructivă cronică şi bolile cardiovasculare - nu este cauzată de nicotină sau tutun, în sine, ci de inhalarea fumului de ţigară, fum produs prin arderea tutunului. Realitatea este că oamenii fumează pentru nevoia de nicotină, dar mor din cauza substanţelor nocive eliberate în urma arderii tutunului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studiile arată că atunci când aprindem o ţigară se ating temperaturi de până la 9000C şi se formează peste 6.000 de substanţe, dintre care experţii în sănătate publică au identificat aproximativ 100 ca fiind cauzele sau potenţialele cauze ale unor boli asociate direct fumatului - cancer bronho-pulmonar, oro-faringian, afecţiuni cardio-vasculare cronice şi boli pulmonare cronice obstructive. Astfel a apărut ideea de a crea produse care să elimine arderea, precum şi  gudronul şi fumul în scopul reducerii riscurilor.

Suntem cu toţii obişnuiţi să vedem şi să auzim mesajele de avertizare referitoare la efectele nocive ale fumatului. Dar, până acum, nu ni s-a spus suficient de des şi de bine documentat ştiinţific că partea de FUM din FUMat este responsabilă pentru majoritatea bolilor asociate fumatului. Pentru informaţii verificate, fundamentate ştiinţific, despre procesul de ardere, intraţi pe www.ardereaesteproblema.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.