Fumul este un tip specific de aerosol care conţine produse secundare ale arderii. În termeni ştiinţifici, aerosolul este definit ca o suspensie de particule lichide şi/sau solide într-un gaz. Norii, deodorantele de tip spray - chiar şi aburul dintr-un ibric - toţi sunt aerosoli. Deşi orice fum este un aerosol, nu toţi aerosolii sunt fum. Fumul este alcătuit dintr-un amestec complex de particule lichide şi particule solide pe bază de carbon, inclusiv multe substanţe chimice nocive şi potenţial nocive. De aceea fumatul este atât de dăunător. Fumul de la o ţigară aprinsă conţine peste 6.000 de compuşi chimici diferiţi, dintre care peste 100 au fost identificate de autorităţile de sănătate publică ca fiind dăunătoare sau potenţial dăunătoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu există nicio îndoială: cea mai bună alegere pentru cei care fumează este să renunţe. Există, însă, şi un număr semnificativ de fumători adulţi care aleg să nu renunţe complet la tutun sau nicotină. Ceea ce pot să facă aceştia este să elimine fumul prin trecerea la produse fără fum, fundamentate ştiinţific, precum  produsele care încălzesc tutunul în loc să-l ardă sau produsele orale moderne. Din exterior, utilizarea unor astfel de produse poate părea asemănătoare cu utilizarea ţigărilor. Precum fumatul, utilizarea dispozitivelor care încălzesc tutunul produce un aerosol care conţine arome şi nicotină. Diferenţa este rezultatul. Este dovedit ştiinţific faptul că, în aerosolii generaţi de către dispozitivele noastre, nivelurile substanţelor toxice din fumul de ţigară sunt reduse în medie cu 95%. Este important să reţinem că aceasta nu echivalează neapărat cu o reducere cu 95% a riscului. Aceste produse nu sunt lipsite de riscuri.. Acest lucru înseamnă că, deşi creează dependenţă şi nu sunt lipsite de riscuri, alternativele fără fum pot fi o alegere mult mai bună pentru fumătorii adulţi decât continuarea fumatului. Cu toate acestea cea mai bună alegere pe care o poate face orice fumător este să renunţe complet la TUTUN ŞI NICOTINĂ.

(Articol susţinut de Philip Morris România)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.