MAE transmite, miercuri, că echipa mobilă a Consulatului General al României la Bologna se află în zonele afectate de cutremurul de marţi noapte, din Italia, şi până la această oră nu au fost identificate victime de cetăţenie română, dar a preluat patru apeluri telefonice de asistenţă de la români aflaţi în zona cutremurului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"MAE, prin intermediul misiunii diplomatice la Roma şi al oficiului consular la Bologna, continuă demersurile în vederea acordării asistenţei şi protecţiei consulare. În acest sens, echipa mobilă a Consulatului General al României la Bologna, aflată deja pe teren, şi cea a Ambasadei de la Roma, în drum spre zona afectată, menţin legătura constantă cu autorităţile italiene în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime", anunţă instituţia.

Conform informaţiilor disponibile, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români, spune MAE.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Ministerul afirmă că există o echipă din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă din Centrala MAE este pregătită să se deplaseze în Italia, în cazul în care situaţia o va impune.

Ministerul român al Afacerilor Externe, prin intermediul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, (activ 24h/24h), a preluat 4 apeluri telefonice din partea unor cetăţeni români aflaţi în zona afectată şi din partea rudelor acestora şi acordă asistenţa consulară de specialitate, prin efectuarea tuturor demersurilor necesare în acest sens.

Remintim faptul că MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna (0039) 051 5872120, (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Autorităţile italiene au anunţat că 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce 150 sunt căutate în continuare de către salvatori, după ce un cutremur de 6,2 grade pe scara Richter a zguduit miercuri dimineaţă mai multe localităţi din centrul Italiei, în special Amatrice, Accumoli, Arquata del Tronto şi Posta.

Cutremurul iniţial s-a produs la ora locală 3.36 (4.46 ora României), o adâncime de doar patru kilometri. US Geological Survey a anunţat că epicentrul a fost înregistrat în apropierea localităţii italiene Norcia, situată în regiunea Umbria la doi kilometri de Accumoli şi zece kilometri de Arquata del Tronto şi de Amatrice.

Între timp, trei replici puternice au zguduit regiunea, dintre care şi un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter. Primele două replici au fost înregistrate la ora locală 4.32 şi, respectiv 4.33. Cele două epicentre au fost situate la Castelsantangelo sul Nera şi la Arquata del Tronto.

Cele mai lovite sunt localităţile italiene Accumoli, Amatrice, Posta şi Arquata del Tronto. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.