Antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a ajuns la 100 de meciuri la conducerea echipei din La Liga, joi, la victoria cu 2-0 în faţa formaţiei Almeria, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Xavi, care luna trecută a revenit asupra deciziei sale de a părăsi clubul la finalul sezonului, a declarat că se concentrează pe viitor, gândindu-se deja la schimbări pentru club.

"Am toată ambiţia de a câştiga titluri. Situaţia economică nu este cea mai bună şi lucrăm pentru a o inversa. Planificăm sezonul următor şi îl văd ca pe o oportunitate", a declarat Xavi într-o conferinţă de presă. "Pregătim meciurile pentru a juca Supercupa anul viitor. Îmi doresc foarte mult ca Barca să câştige din nou titluri. Anul acesta nu am concurat suficient de bine pentru a le câştiga, dar am fost aproape. Sunt nerăbdător, entuziasmat şi ambiţios", a adăugat el.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

În ciuda faptului că echipa este una mare şi că a câştigat La Liga anul trecut ca antrenor, Xavi a fost sub presiune în acest sezon, după ce nu a reuşit să o prindă pe Real Madrid, care şi-a asigurat deja titlul, şi a pierdut în faţa lui Paris St Germain în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Există, de asemenea, provocările unei mase salariale mari şi un proiect de renovare de 1,6 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari) la stadionul Camp Nou.

Dar Xavi spune clar că echipa va lupta pentru a se schimba, aşa cum el îşi propune să schimbe, să implice şi să îmbunătăţească.

"Nu este o situaţie uşoară sau plăcută. Vrem să câştigăm titluri şi nu ne-am făcut temele. Avem o echipă foarte bună şi sunt mulţumit de nivelul de ambiţie al jucătorilor. Le spunem jucătorilor importanţa de a termina pe locul doi, dar eu vreau să concurez şi să lupt pentru titluri", a adăugat el.

Tot joi, Real Sociedad a învins, pe teren propriu, Valencia, scor 1-0.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.