Simona Halep, locul 7 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 0-6, 6-1, pe Irina Begu, locul 34 WTA, şi s-a calificat în semifinalele Madrid Open, după un meci în care favorita numărul 6 a fost foarte nervoasă şi s-a plâns că adversara ei este sfătuită de staf la fiecare punct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sfertul de finală românesc de la Caja Magica a avut o desfăşurare curioasă. Halep a început agresiv a făcut break la debut, apoi Begu a echilibrat jocul.

Jucătoarea din Bucureşti a avut 40-0 pe serviciul adversarei la scorul de 2-3, dar nu a fructificat nicio minge de break, Halep a câştigat ghemul şi a mai făcut un break la 5-3, terminând setul în 38 de minute. La 4-3, Adrian Cruciat a intrat pe teren şi i-a spus Irinei să încerce să rupă ritmul cu scurte, cu lovituri în contre-pied şi să facă un pas înainte.

Setul al doilea a început cu un break a lui Begu. Halep a jucat din ce în ce mai slab şi Irina a mai reuşit un ghem pe serviciul constănţencei, ducând scorul la 3-0. 

Antrenorul Darren Cahill a intervenit să o ajute, însă Halep i s-a plâns că Irina Begu este sfătuită din boxa ei la fiecare minge. Intrată foarte nervoasă pe teren, Halep a risipit aproape toate punctele şi setul s-a încheiat cu un 6-0 neaşteptat pentru Begu, după alte 24 de minute.

Halep şi-a recăpătat pofta de joc în decisiv. Ea a condus cu 3-0, după un break în ghemul al doilea şi cu 5-1, după alt break la 4-1. Simona Halep a servit pentru meci apoi şi a închis partida după o oră şi 37 minute.

Este pentru prima dată când două românce s-au întâlnit în sferturile unui turneu atât de important, de categorie Premier Mandatory. Anul trecut, Halep a jucat cu Alexandra Dulgheru, pe care o învingea cu 6-1, 6-0, tot în sferturi, la Roma, dar competiţia din capitala Italiei este de categorie mai mică, Premier 5.

Învingătoarea din meciul româncelor va evolua, vineri, în semifinale, cu câştigătoarea din partida Patricia Maria Ţig, locul 134 WTA, jucătoare venită din calificări - Samantha Stosur (Australia), locul 23 WTA (nu înainte de ora 22.30).

După ora 17.00, Sorana Cîrstea, locul 127 WTA, va evolua cu Dominika Cibulkova (Slovacia), locul 38 WTA. Adversara din semifinale a câştigătoarei din acest meci este deja cunoscută.

Jucătoarea americană Louisa Chirico, venită din calificări şi locul 130 WTA, a învins-o, joi, pe Daria Gavrilova (Australia), poziţia 39 în ierarhia mondială, şi este prima sportivă care a acces în penultimul act al turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open. Chirico a câştigat meciul din sferturile de finală cu scorul de 7-6 (1), 6-2, după o oră şi 41 de minute.

Calificarea în sferturile de finală la turneul Premier Mandatory de la Madrid este recompensată cu 114.560 de euro şi cu 215 puncte WTA. Pentru semifinale se acordă 225.300 de euro şi 390 de puncte WTA.

Premiile totale ale Madrid Open sunt de 4,7 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.