Jucătoarea Arina Sabalenka a declarat că înţelege decizia forurilor de conducere din tenis de a nu le permite sportivilor din Rusia şi Belarus de a evolua sub steagul propriei ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă simt foarte rău şi foarte tristă pentru cetăţenii ucraineni care şi-au pierdut casele în război. Dar, din păcate, nu este sub controlul meu. Sper doar să fie pace. Cel puţin putem juca. Înţeleg (n.r. - de ce nu poate juca sub steagul Belarusului), dar nu este sub controlul nostru. De asemenea, ne simţim foarte trişti şi foarte rău din cauza acestei situaţii", a spus Sabalenka, potrivit BBC.

Ea a a dăugat că nu a simţit nicio ostilitate din partea colegelor sale ucrainene, dar admite că în grupul jucătoarelor nu mai este atâta bucurie ca de obicei.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

La fel ca multe jucătoare de naţionalităţi diferite, Sabalenka va purta cu bucurie o panglică în culorile albastru şi galben ale Ucrainei, când va disputa primul ei meci la Indian Wells, sâmbătă.

Sportiva de pe locul 3 mondial va fi principala favorită la turneul de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells, după ce australianca Asheligh Barty, locul 1 WTA, şi jucătoarea cehă Barbora Kreijcikova, locul 2 WTA, s-au retras din competiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.