Tenismenul olandez Jean-Julien Rojer a explicat că a dorit să transmită un mesaj pentru pace şi libertate, prin intermediul troicolului purtat la finaal US Open, pe care a câştigat-o, vineri, împreună cu coelgul său, Horia Tecău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rojer s-a născut în Insula Curacao şi s-a mutat în Florida la vârsta de 12 ani. El a purtat pe Arthur Ashe Stadium un tricou reprezentând Statuia Libertăţii în alb şi negru, pe un fond galben fluorescent. Rojer a precizat că tricolul a fost realizat de un prieten.

"Ideea mi-a venit după tragicul incident din Charlottesville şi dorim să promovăm pacea şi libertatea. L-am purtat peste tot şi mai am unul cu o mulţime de oameni ce se ţin strâns de braţe într-un maş al drepturilor civile şi sper să ne îndreptăm în acea direcţie. Sunt aici de la 12 ani, este o ţară extraordinară şi sunt fericit că m-a primit şi că am putut să-mi fac aici treaba. Sper că vom crea aceste oportunităţi pentru toată lumea", a explicat Rojer, la festivitatea de premeire după finala US Open..

În august, la Charlottesville, violenţe au izbucnit la un marş al militanţilor pentru supremaţie rasială de la ”Uniţi Dreapta”, iar o maşină a intrat cu viteză într-o mulţime de contraprotestatari, incident soldat cu un deces. 

Tecău consideră şi el important ca sportivii să transmită astfel de mesaje.

"Este frumos să trimiţi acest mesaj şi să-l răspândeşti, deoarece sunt mulţi oameni care te privesc. Jules este un tip deschis. El va vorbi mai mult decât alţi jucători, dar cred, în calitate de model pentru generaţiile mai tinere, că este important să vedem asta. Nu suntem doar sportivi care concurează pentru turnee de Grand Slam, premii în bani şi glorie", a spus Tecău.

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda), cap de serie numărul 12, a câştigat, vineri, proba de dublu din cadrul turneului US Open, impunându-se cu scorul de 6-4, 6-3 în finala cu spaniolii Feliciano Lopez/Marc Lopez, favoriţi 11.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.