Tenismenul elveţian Roger Federer, locul 2 WTA şi deţinătorul trofeului, s-a calificat în finala Australian Open, după abandonul sud-coreeanului Hyeon Chung, locul 58 ATP, în semifinale, la scorul de 6-1, 5-2, 30-30.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chung s-a accidentat la piciorul stâng şi a decis să se retragă după 62 de minute de joc.

Fără set pierdut până în ultimul act, Federer va disputa a şaptea finală la AusOpen, a 30-a din carieră. El a câştigat 19 titluri de Grand Slam, cinci la Melbourne, cinci la US Open, unul la Roland Garros şi opt la US Open.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În ultimul act, Federer îl va întâlni, duminică, pe jucătorul croat Marin Cilici, locul 6 ATP şi cap de serie numărul 6, care l-a învins, joi, în semifinale, cu scorul de 6-2, 7-6 (4), 6-2, pe britanicul Kyle Edmund, locul 49 ATP, în două ore şi 18 minute.

Elveţianul conduce cu 8-1 în întâlnirile directe cu Cilici. Ei s-au mai întâlnit anul trecut, în finala de la Wimbledon, când Federer s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, 6-4. Victoria lui Cilici s-a produs în semifinalele US Open din 2014, scor 6-3, 6-4, 6-4. Atunci, croatul a câştigat singrul său trofeu de grand slam din palmares.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.