Internaţionalul francez al echipei Juventus Torino, Paul Pogba, depistat pozitiv la testosteron în luna august, va fi audiat la 18 ianuarie de Tribunalul antidoping italian, a anunţat marţi presa italiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit La Gazzetta dello Sport şi site-ului televiziunii Sky Sport, audierea, programată pentru ora locală 14.30 (15.30 - ora României), va avea loc la Stadionul Olimpic din Roma.

Contactat de AFP, Tribunalul antidoping italian nu a răspuns încă, în timp ce anturajul lui Paul Pogba a refuzat să comenteze.

Săptămâna trecută, procuratura antidoping din Italia a cerut o suspendare de patru ani împotriva campionului mondial din 2018, în conformitate cu Codul Mondial Antidoping. Totuşi, această suspendare poate fi redusă la jumătate dacă francezul demonstrează că nu a folosit intenţionat substanţa respectivă. Ea poate fi chiar limitată la câteva luni, dacă utilizarea substanţei a avut loc "în afara competiţiei şi nu are legătură cu nivelul său de performanţă".

Pogba, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat pozitiv la testul antidoping în luna august, în timpul meciului dintre Udinese şi Juventus, din prima etapă a campionatului italian, la care nu a participat. Mijlocaşul, al cărui sezon 2022-23 a fost perturbat de accidentări şi probleme extrasportive, a fost suspendat provizoriu la 11 septembrie, înainte ca al doilea test pe care l-a solicitat să confirme prezenţa metaboliţilor de testosteron, o lună mai târziu.

Pentru a explica testul antidoping pozitiv, anturajul lui indicase că metaboliţii de testosteron proveneau dintr-un supliment alimentar prescris de un medic pe care jucătorul îl consultase în Statele Unite.

Testosteronul, hormonul responsabil de fertilitatea şi sexualitatea masculină, favorizează dezvoltarea musculară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.