Ţin, încă de la început, să îmi exprim regretul pentru "lungimea" întrebării expuse în conferinţa de presă, care a fost de fapt o prezentare a realităţii fotbalul românesc, pe care în ultima vreme forurile conducătoare, FRF şi LPF, o ignoră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că altfel cum s-ar numi, dacă nu ignorare a realităţii, conferinţele de presă de-a dreptul uluitoare organizate atât de instituţia pe care dumneavoastră o conduceţi, cât şi de Liga Profesionistă de Fotbal, fără a putea spune clar câte echipe vor lua startul astăzi în Liga I?

Ce nume ar trebui să poarte acest joc de aruncare a pisicii moarte în curtea duşmanului FRF / LPF, în privinţa situaţiei Rapidului, care, dintr-o greşeală care ar trebui asumată de ambele instituţii, şi anume, absenţa unei legi clare care să reglementeze situaţia unui club în faliment, nu îşi găseşte locul? La fel ca ACS Poli Timişoara, care joi dimineaţa era în Liga I şi seara în Liga a II-a, iar a doua zi într-o incertitudine totală, aşa cum se găseşte, de altfel, tot fotbalul românesc.

Nimeni nu neagă bunele intenţii ale vechii conduceri a FRF, de acum, pentru că după doi ani, nouă nu se mai poate numi. Nimeni nu spune că dumneavoastră şi echipa dumneavoastră nu doriţi binele fotbalului românesc. Dar realitatea din teren e cu totul alta decât cea prezentată în conferinţele de presă. Realitatea ne arată că de o săptămână suporterii Rapidului se duc la tribunal, la sediul LPF, la sediul FRF, dar încă nu ştiu dacă mai au ce iubi. Aşteaptă cuminţi şi vegheaţi de jandarmi un răspuns - echipa lor joacă în Liga I sau în Liga a V-a? Cunoscându-i cât de cât, nu cred că ataşamentul lor pentru Rapid ar dispărea dacă ar începe din ultima divizie. Dar atât Federaţia Română de Fotbal, cât şi Liga Profesionistă de Fotbal au obligaţia de a rezolva cât mai rapid această situţie ruşinoasă.

Spuneaţi dumneavoastră în conferinţa de presă că ar fi bine dacă ne-am uita în oglindă pentru a vedea realitatea, că trebuie să privim către viitorul fotbalului românesc, că trebuie să acordăm şanse tinerilor de la Liga Elitelor, o competiţie despre care eu, spre ruşinea mea, ca ziarist sportiv, nu ştiu unde şi nici când are loc. Şi de ce nu sunt interesat? Nu sunt pentru că oamenii, iubitorii de fotbal nu sunt interesaţi, pentru că nimeni nu dă importanţă unei astfel de competiţii.

Aşa cum suporterii nu mai sunt interesaţi de fotbalul românesc, pentru că, dacă ar fi să strângem toţi spectatorii dintr-o etapă a Ligii I, nu am reuşi să umplem Arena Naţională. Pentru că oltenii nu se duc să vadă CSU Craiova, pentru că nu e echipa lor, aşa cum fac şi majoritatea steliştilor cu echipa lui Gigi Becali. Pentru că oricât s-ar strădui, primarul Voluntariului nu va reuşi să aducă pe stadionul "Anghel Iordănescu" mai mult de 1.000 de spectatori.

Oglinda în care doriţi să privim ne arată că fotbalul nu poate exista fără suporteri. Iar împătimiţii fotbalului sunt la Cluj, la Timişoara, la Arad, la Ploieşti, la Piteşti, la Galaţi, la Craiova, la Constanţa, la Steaua, la Rapid, şi din diverse motive nu mai au de ce să meargă la stadion. Astra Giurgiu, Concordia Chiajna, FC Voluntari, ACS Poli Timişoara şi chiar Viitorul marelui Hagi nu vor putea niciodată să producă emoţiile unui stadion plin cu suporteri, ci doar maxim să hrănească orgolii.

Folosind mai multe oglinzi, la jumătatea mandatului de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, riscaţi să păreţi în ochii suporterilor un iluzionist care încearcă să deformeze realitatea. Nutresc însă speranţa că veţi reuşi să găsiţi puterea de a privi în oglinda potrivită imaginea reală a fotbalului pe care îl conduceţi. Pentru că numai admiţând această imagine veţi reuşi să o îmbunătăţiţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.